Hyppää pääsisältöön

Sisko ja sen veli: Vammaiset treffit

Sisko ja sen veli -sarjan kuvauksissa 1985 mm. näyttelijät Tuija Ernamo (roolinimi Tuija) ja Jykä Pietinen (roolinimi CP-vammainen Hannu Ojutniemi) ja näyttelijä Ilmari Saarelainen (roolinimi Immu)
Sisko ja sen veli -sarjan kuvauksissa 1985 mm. näyttelijät Tuija Ernamo (roolinimi Tuija) ja Jykä Pietinen (roolinimi CP-vammainen Hannu Ojutniemi) ja näyttelijä Ilmari Saarelainen (roolinimi Immu) Sisko ja sen veli -sarjan kuvauksissa 1985 mm. näyttelijät Tuija Ernamo (roolinimi Tuija) ja Jykä Pietinen (roolinimi CP-vammainen Hannu Ojutniemi) ja näyttelijä Ilmari Saarelainen (roolinimi Immu) Kuva: Antero Tenhunen / Yle Sisko ja sen veli,Tuija Ernamo,Ilmari Saarelainen,vammaisuus,CP-vammaiset,pyörätuolit,1985,Jykä Pietinen

Immu järjestää itselleen ja Tuijalle tietokonetreffit. Tulokset ovat yllättäviä. Tietokone valitsee Tuijalle cp-vammaisen Hannun ja Immulle yltiöuskonnollisen Päivin.

Ensi säikähdyksestä toivuttuaan Tuija lähtee CP-vammaisen Hannun kanssa oluelle ja yrittää päästä myös diskoon.

Terassille meno vielä onnistuu, mutta diskoon ei ole menemistä. "Sehän olisi turvallisuusriski", toteaa diskon hovimestari

Tämä Sisko ja sen veli -sarjan kolmas jakso on saanut Vammaisjärjestö Kynnys Ry:n palkinnon, kunniamaininnan ja lehdistöpalkinnon Montreaux´n Kultainen Ruusu -kilpailussa sekä Invalidiliiton kunniakämmenen vuoden 1986 parhaasta vammaisaiheisesta ohjelmasta.

Jakso voitti myös ylivoimaisesti Nairobissa syyskuussa 1992 järjestetyn Rehabilitation Internationalin vammaisuutta käsittelevän filmikilpailun. RI on kansainvälinen järjestö, jonka tarkoituksena on estää vammautumista sekä edistää vammaisten ja sairaiden kuntoutusta.

Sisko ja sen veli -sarjassa näyttelijät Jykä Pietinen (roolinimi CP-vammainen Hannu Ojutniemi), Tuija Ernamo (roolinimi Tuija), Ilmari Saarelainen (roolinimi Immu) ja ohjaaja-käsikirjoittaja Neil Hardwick 1985.
Sisko ja sen veli -sarjassa näyttelijät Jykä Pietinen (roolinimi CP-vammainen Hannu Ojutniemi), Tuija Ernamo (roolinimi Tuija), Ilmari Saarelainen (roolinimi Immu) ja ohjaaja-käsikirjoittaja Neil Hardwick 1985. Sisko ja sen veli -sarjassa näyttelijät Jykä Pietinen (roolinimi CP-vammainen Hannu Ojutniemi), Tuija Ernamo (roolinimi Tuija), Ilmari Saarelainen (roolinimi Immu) ja ohjaaja-käsikirjoittaja Neil Hardwick 1985. Kuva: Antero Tenhunen / Yle Sisko ja sen veli,Tuija Ernamo,Ilmari Saarelainen,vammaisuus,CP-vammaiset,pyörätuolit,1985,Neil Hardwick

Sisko ja sen veli -sarja katsottavissa Areenassa.

Ote jaksosta:

Kommentit