Hyppää pääsisältöön

Mauro Berruto vaatii asennetta

Italialainen huippuvalmentaja otti Suomen lentopallomaajoukkueen huomaansa vuonna 2005. Haasteet ovat tärkeitä, Berruto sanoo.

Tietolaatikko

Mauro Berruto on suorittanut kulttuuriantropologian loppututkinnon. Lopputyön aiheena olivat magadgaskarilaiset ympärileikkausrituaalit.
Vuonna 2007 Berruto johdatti Suomen miesten maajoukkueen lentopallon EM-kisoihin ensi kertaa kymmeneen vuoteen. Moskovassa pidetyssä turnauksessa Suomi on menestynyt erinomaisesti. Paras sijoitus ennen niitä on ollut seitsemäs tila vuonna 1983.

Mauro Berruto (s. 1969) aloitti valmennusuransa 1990-luvun alussa. Hän on luotsannut italaisia ja kreikkalaisia huippujoukkueita.

Maailmanliigassa Berruto on saavuttanut hopeaa ja pronssia vuosina 2004 ja 2003. Italian maajoukkueen kakkosvalmentajana hän oli voittamassa Euroopan mestaruutta 2003 ja olympiahopeaa 2004.

Berruton mukaan asenne on pelissä tärkeintä. Asenteen avulla voi saavuttaa sellaistakin, mihin ei normaalisti kykene.

Teksti: Jukka Lindfors

Kommentit
 • "Hyvä Holkeri!" – Kummelin Saldo oli taloussatiiri lama-Suomesta

  Tynnyripukuinen laman uhri ja aikakauden tutut nimet.

  Lama on vienyt Suomen syvään kriisiin useasti. 1990-luvun alun lama oli monelle kovaa aikaa. Pankkisotkujen myötä korot kipusivat taivaisiin ja moni koki henkilökohtaisen konkurssin. Komediaryhmä Kummeli otti vuosina 1993 ja 1994 kantaa maan tilanteeseen. Syntyi satiirinen sketsisarja Saldo, jossa kiitettiin ja kehuttiin aikakauden tunnetuimpia talousnimiä. Tynnyriasuinen päähenkilö menetti jopa vessanpönttönsä velkojille.

 • Vodkaa, komisario Palmu! Pala YYA-Suomea tallentui filmille parodian keinoin

  Neljäs Palmu-elokuva valmistui vuonna 1969

  Matti Kassila ohjasi vuonna 1969 neljännen Palmu-elokuvansa, joka tiukimman koulukunnan mielestä ei ole Palmu-elokuva ollenkaan. Mika Waltarihan ei osallistunut enää tämän elokuvan tekoon. Tuloksena olikin siis jotakin ihan muuta: pistämättömän hauska ajankuva Suomesta, josta idänsuhteiden herkistämien valtiovallan ja tv:n parista löytyi runsaasti herkullista parodioitavaa.

 • Tellervo Koivisto puhuu naisten ja kiusattujen puolesta – pitkästä liitosta elävät rakkaus ja huumori

  Nasevaa pakinointia ja herkkää tarinointia ohjelmissa.

  Tellervo Koivisto sanailee suoraan kameralle verotuksesta ja tasa-arvosta, kommentoi viistosti puolisonsa edesottamuksia dokumentissa ja avaa ajatuksiaan sekä rakkaita ja raskaita elämänvaiheita haastatteluissa. Yhteinen elämä Mauno Koiviston kanssa antoi kummallekin mahdollisuuden vaikuttaa yhteiskuntaan omalla tavallaan. Tosin puoliso kutsui vahvasti argumentoivaa vaimoaan myös "anti-muusaksi". Rakkaus, huumori ja kohdatut vastoinkäymiset liimasivat parin yhteen.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto