Hyppää pääsisältöön

Lama lisäsi punkkiin kierroksia

Tukijoukkueella vahvistettu helsinkiläisbändi Lama esittää Tatu Pekkarisen jenkkaklassikon uudenaikaisena sovituksena, jota ei voi ainakaan laahaavuudesta moittia.

Tietolaatikko

Väliaikainen. Säv. Matti Jurva, san. Tatu Pekkarinen, sov. Lama. Levytetty 1981.
Tänään kotona. Säv. ja san. Lama. Levytetty 1982.

Vuonna 1978 perustettu Lama oli toisen aallon punkyhtye, jonka huippunopeudella esittämät kappaleet ennakoivat jo 1980-luvun hardcore-punkia.

Laman tunnetuin laulu oli Totuus löytyy kaurapuurosta. Kun yhtye kieltäytyi luovuttamasta äänitettä kaurahiutaletehtaan mainokseen, valmistaja teetti kappaleesta tv-kampanjaansa varten jäljitelmä-äänityksen.

Teksti: Jukka Lindfors

  • Uuden musiikin ilotulitusta jo kymmenen tuotantokauden verran – katso UMK:n finaaliesitykset kautta aikojen

    Elävän arkiston kooste UMK:sta vuosien varrelta.

    Uuden Musiikin Kilpailu (UMK) järjestettiin ensimmäistä kertaa vuonna 2012, jolloin se korvasi Yleisradion perinteisen Euroviisukarsinnan. UMK on tuonut kansan eteen esiintyjiä niin pystymetsästä kuin koko kansan tuntemista tähdistä. Vuonna 2021 UMK järjestetään kymmenennen kerran ja sen kunniaksi Elävä arkisto on koostanut tähän artikkeliin kaikki esitykset vuosien varrelta. Ota mukava asento ja laita korvat hörölle – tervetuloa uuden musiikin kuplaan!

  • Pieni suuri Heinola, karismaattinen Suomen läpikulkupiste

    Heinolan kaupungilla on tarinoita kerrottavanaan.

    Heinolan sijainti Suomen tieverkoston solmukohdassa johtaa monet kulkemaan tuon Päijät-Hämeessä sijaitsevan siltojen kaupungin poikki, mutta lyhyt silmäys harvemmin tutustuttaa ketään laajemmin paikkakunnan saloihin. Pienestä koostaan huolimatta Heinolan historia kätkee sisäänsä muutakin kuin vain kunnian ohikulkupaikkana, josta todistavat tähän kootut video- ja audiotaltioinnit.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto