Hyppää pääsisältöön

Lama lisäsi punkkiin kierroksia

Tukijoukkueella vahvistettu helsinkiläisbändi Lama esittää Tatu Pekkarisen jenkkaklassikon uudenaikaisena sovituksena, jota ei voi ainakaan laahaavuudesta moittia.

Tietolaatikko

Väliaikainen. Säv. Matti Jurva, san. Tatu Pekkarinen, sov. Lama. Levytetty 1981.
Tänään kotona. Säv. ja san. Lama. Levytetty 1982.

Vuonna 1978 perustettu Lama oli toisen aallon punkyhtye, jonka huippunopeudella esittämät kappaleet ennakoivat jo 1980-luvun hardcore-punkia.

Laman tunnetuin laulu oli Totuus löytyy kaurapuurosta. Kun yhtye kieltäytyi luovuttamasta äänitettä kaurahiutaletehtaan mainokseen, valmistaja teetti kappaleesta tv-kampanjaansa varten jäljitelmä-äänityksen.

Teksti: Jukka Lindfors

  • Tehtaan varjossa – työläisnuorukaisen pyrkimys henkiseen kasvuun

    Toivo Pekkasen läpimurtoteos neliosaisena sarjana.

    Tehtaan varjossa on työläiskirjailijana tunnetun Toivo Pekkasen osin omaelämäkerrallisia aineksia sisältävään läpimurtoteokseen perustuva neliosainen tv-elokuva. Sisällissodan jälkeiseen aikaan sijoittuva romaani ilmestyi 1932.

  • Kapea vyötärö ja muhkea kellohelma – ompele itsellesi 1950-luvun mekko!

    Anna-Liisa Tiluksen mekon kaavat tässä artikkelissa.

    Maaseudulta maailmalle -ohjelman ensimmäisessä osassa Anna-Liisa Tiluksen yllä on pehmeästä villakankaasta tehty mekko. Tästä artikkelista löydät kaavat ja ohjeet 1950-luvun mukaisen mekon tekemiseen! Maaseudulta maailmalle -sarja Areenassa Anna-Liisa Tiluksen yllä nähtävä mekko on aito 1950-luvun vaate, joka löytyi Ylen puvustosta. Sen materiaalina on käytetty pehmeää villakangasta.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto