Hyppää pääsisältöön

Pelle Miljoona Oy Bottalla

Kantaaottavan suomipunkin johtohahmo esiintyy Helsingin perinteisellä Ostrobotnialla ja kertoo saaneensa "opettajan" viitan tahtomattaan. Todellisuudessa Pelle Miljoona vihasi politiikkaa.

Tietolaatikko

Vapaus on suuri vankila. Säv. Ari Taskinen, san. Pelle Miljoona. Levytetty 1980.
Juokse villi lapsi. Säv. Ari Taskinen, san. Pelle Miljoona. Levytetty 1980.
Pelle Miljoona Oy syntyi vuonna 1979. Sen ensimmäisessä kokoonpanossa soittivat Pelle Miljoonan (laulu ja rummut) ohella Ari Taskinen (koskettimet), Andy McCoy (kitara), Sami Takamäki (basso), Tumppi Varonen (laulu ja rummut). Oheisissa näytteissä esiintyvä kokoonpano n:o 2 toimi syntyi syksyllä 1980 ja toimi kesään 1981 asti. McCoyn ja Takamäen tilalla olivat Stefan Piesnack ja T.B. Widow.

Pelle puhuu myös tässä haastattelussa aseistariisunnasta ja alikehittyneiden maiden tilanteesta. Pohjimmiltaan hän oli kuitenkin epäpoliittinen humanisti.

Politiikka oli "virkamiesten hommaa". Puolueita läheisemmältä tuntuivat vaihtoehtoliikkeet.

Opettajaksi kouluttautunut laulaja ei pitänyt siitä opettajamaisesta roolista, jossa hänet haluttiin nähdä. "En mä oo mikään profeetta. Mä oon vaan tehnyt noi jutut niinkuin sydän on sanonut."

Teksti: Jukka Lindfors

Kommentit
  • Uuden musiikin ilotulitusta jo kymmenen tuotantokauden verran – katso UMK:n finaaliesitykset kautta aikojen

    Elävän arkiston kooste UMK:sta vuosien varrelta.

    Uuden Musiikin Kilpailu (UMK) järjestettiin ensimmäistä kertaa vuonna 2012, jolloin se korvasi Yleisradion perinteisen Euroviisukarsinnan. UMK on tuonut kansan eteen esiintyjiä niin pystymetsästä kuin koko kansan tuntemista tähdistä. Vuonna 2021 UMK järjestetään kymmenennen kerran ja sen kunniaksi Elävä arkisto on koostanut tähän artikkeliin kaikki esitykset vuosien varrelta. Ota mukava asento ja laita korvat hörölle – tervetuloa uuden musiikin kuplaan!

  • Pieni suuri Heinola, karismaattinen Suomen läpikulkupiste

    Heinolan kaupungilla on tarinoita kerrottavanaan.

    Heinolan sijainti Suomen tieverkoston solmukohdassa johtaa monet kulkemaan tuon Päijät-Hämeessä sijaitsevan siltojen kaupungin poikki, mutta lyhyt silmäys harvemmin tutustuttaa ketään laajemmin paikkakunnan saloihin. Pienestä koostaan huolimatta Heinolan historia kätkee sisäänsä muutakin kuin vain kunnian ohikulkupaikkana, josta todistavat tähän kootut video- ja audiotaltioinnit.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto