Hyppää pääsisältöön

Pelle Miljoona Oy Bottalla

Kantaaottavan suomipunkin johtohahmo esiintyy Helsingin perinteisellä Ostrobotnialla ja kertoo saaneensa "opettajan" viitan tahtomattaan. Todellisuudessa Pelle Miljoona vihasi politiikkaa.

Tietolaatikko

Vapaus on suuri vankila. Säv. Ari Taskinen, san. Pelle Miljoona. Levytetty 1980.
Juokse villi lapsi. Säv. Ari Taskinen, san. Pelle Miljoona. Levytetty 1980.
Pelle Miljoona Oy syntyi vuonna 1979. Sen ensimmäisessä kokoonpanossa soittivat Pelle Miljoonan (laulu ja rummut) ohella Ari Taskinen (koskettimet), Andy McCoy (kitara), Sami Takamäki (basso), Tumppi Varonen (laulu ja rummut). Oheisissa näytteissä esiintyvä kokoonpano n:o 2 toimi syntyi syksyllä 1980 ja toimi kesään 1981 asti. McCoyn ja Takamäen tilalla olivat Stefan Piesnack ja T.B. Widow.

Pelle puhuu myös tässä haastattelussa aseistariisunnasta ja alikehittyneiden maiden tilanteesta. Pohjimmiltaan hän oli kuitenkin epäpoliittinen humanisti.

Politiikka oli "virkamiesten hommaa". Puolueita läheisemmältä tuntuivat vaihtoehtoliikkeet.

Opettajaksi kouluttautunut laulaja ei pitänyt siitä opettajamaisesta roolista, jossa hänet haluttiin nähdä. "En mä oo mikään profeetta. Mä oon vaan tehnyt noi jutut niinkuin sydän on sanonut."

Teksti: Jukka Lindfors

Kommentit
  • Tehtaan varjossa – työläisnuorukaisen pyrkimys henkiseen kasvuun

    Toivo Pekkasen läpimurtoteos neliosaisena sarjana.

    Tehtaan varjossa on työläiskirjailijana tunnetun Toivo Pekkasen osin omaelämäkerrallisia aineksia sisältävään läpimurtoteokseen perustuva neliosainen tv-elokuva. Sisällissodan jälkeiseen aikaan sijoittuva romaani ilmestyi 1932.

  • Kapea vyötärö ja muhkea kellohelma – ompele itsellesi 1950-luvun mekko!

    Anna-Liisa Tiluksen mekon kaavat tässä artikkelissa.

    Maaseudulta maailmalle -ohjelman ensimmäisessä osassa Anna-Liisa Tiluksen yllä on pehmeästä villakankaasta tehty mekko. Tästä artikkelista löydät kaavat ja ohjeet 1950-luvun mukaisen mekon tekemiseen! Maaseudulta maailmalle -sarja Areenassa Anna-Liisa Tiluksen yllä nähtävä mekko on aito 1950-luvun vaate, joka löytyi Ylen puvustosta. Sen materiaalina on käytetty pehmeää villakangasta.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto