Hyppää pääsisältöön

Popeda Särkänniemessä

Pate Mustajärven vetämä Popeda yhdistettiin uransa alussa hetkeksi muodikkaaseen punkrockiin. Sen varhaista menoa taltioitiin Särkänniemessä vuonna 1978.

Popedan vuonna 1978 ilmestyneen esikoislevyn tekstit käsittelivät työttömyyttä, nuorisoryhmien ristiriitoja, turhautumista ym. uuden aallon yhtyeiden suosimia aiheita.

Myös bändin musiikissa oli uuden aallon suoraviivaista henkeä. Varsin pian ilmeni kuitenkin, että Popedan henkiset juuret olivat perinteisemmässä boogierockissa.

Erityisesti brittiläisen Alex Harveyn vauhdikas lavaesiintyminen on ollut Mustajärven innoituksen lähteenä.

Iltatähden toimittaja Tapani Ripatti kuvailee Popedan lavashow´ta "ajoittaiseksi huvinäytelmäksi, jossa naurettavina ovat niin yleisö kuin esiintyjät".

"Popedan puksuttelua" häiritsee Ripatin mukaan kuitenkin kielellinen vastuuttomuus: "Laulaja ei aina muista yleisönsä ikärakennetta."

Tietolaatikko

Pikkustadin supermarket. Säv. ja san. I. Ainiala. Levytetty 1978.
Mönkiäislaulu. Säv. I. Ainiala, san. P. Mustajärvi. Levytetty 1978.

Lue lisää:

Popedan Pate Mustajärvi ja Jyrki Melartin lavalla.

Popedan keikkaklassikoita

Vuonna 1977 perustettu Popeda on Suomen pitkäikäisimpiä jatkuvasti keikkailevia rockbändejä. Elävän arkiston koosteesta löytyy valikoima keikkakoneen suosituimpia numeroita.

Lue lisää:

Miten minusta tuli minä, Pate Mustajärvi

Pate Mustajärvi päätti jo alle rippikouluikäisenä, että hänen ammatikseen tulee rocktyöläinen.

Lue lisää:

Pate Mustajärven drag-trio

Pate Mustajärvi, Hannu Pelkonen ja Harri Saksala laulavat yhdessä naisiksi pukeutuneina kappaleen "Vähemmistöt kokoontuu".

Kommentit