Hyppää pääsisältöön

Spraykaalit

Rapin olemus nuorisomusiikkina vahvistui entisestään vuonna 1992, kun 13- ja 14-vuotiaiden nuorukaisten muodostama Spraykaalit-duo ponkaisi esiin.

Maailma tutustui Spraykaaleihin Haluun naista koskettaa -nimisen kappaleen välityksellä. Kappale kumpusi yksinkertaisista realiteeteista: "Syksyllä tulee sellanen fillis, että haluu naista koskettaa."

Ilkka Rinne ja Teemu Raitamo aloittivat musiikintekemisen 9- ja 10-vuotiaina. Miksaamalla ja sämpläämällä biisejä voi näyttää että on jengin pomo.

Tenavatähti-ilmiö ottaa kaksikkoa päähän: "On moraalisesti väärin panna lapset laulamaan Liljankukkaa tai muita ikivihreitä iskelmiä."

Spraykaaleilta ilmestyi vuonna 1992 albumi nimeltä Spray, mutta sen jälkeen duo katosi musiikkijulkisuudesta.

Teksti: Jukka Lindfors

Kommentit
  • Haapa klapisee ja sumu pitää ääntä Tiina Harpfin lastenkuunnelmissa

    Tiina Harpf jätti puumerkkinsä Lasten Radion seikkailuihin

    Mustan myllyn mestari ja Velhojuuri ovat esimerkkejä Yle Areenassa olevista lastentuotannoista, jotka Tiina Harpf ohjasi Yleisradiolle 1980-luvulla. Harpfin kuunnelmat klapisevat, helisevät, ja joskus niissä soi aimo annos hiljaisuutta. Juonenkäänteistä löytyy mustaa magiaa ja noitavainoja sekä seikkailunriemua. Päähenkilöitä johdattaa usein uteliaisuus.

  • Reino Paasilinna – kiisteltyjen ohjelmien toimittajasta Ylen kiistellyksi pääjohtajaksi

    Toimittaja Reino Paasilinnasta Ylen toimitusjohtajaksi.

    Reino Paasilinna (s. 1939) oli Yleisradion toimittaja ja myöhemmin myös pääjohtaja, jonka toimittamat ohjelmat synnyttivät keskustelua ja lehtiotsikoita. Ohjelmat olivat usein myös sellaisia, jotka eivät miellyttäneet Yleisradion johtoa. Artikkeliin on koottu joitakin esimerkkejä Reino Paasilinnan toimittamista ohjelmista.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto