Hyppää pääsisältöön

Woude vuonna 1979

Woude-yhtyettä heiteltiin keikan kuluessa rahoilla ja sokeripaloilla. "Se on ihan okei, hyvä että jengi reagoi edes jotenkin", orkesteri kommentoi.

Ari "Woude" Voutilaisen (1959–2003) johtama bändi syntyi vuonna 1979.

Wouden musiikissa oli tyypillistä uuden aallon energisyyttä, mutta laulujen aate- ja arvomaailma ammensi kosolti myös 1960-luvun vastakulttuurista.

Omien sävellysten ohella Wouden ohjelmistossa olikin esimerkiksi käännöksiä Lovin´ Spoonfulin ja Country Joe McDonaldin kappaleista.

Wouden jälkeen Voutilainen soitti mm. yhtyeissä Wow-dees ja U-Bayou. Basisti Jarmo Halttunen ja rumpali Droppis Wahlberg tunnetaan parhaiten Problemsin riveistä.

Tietolaatikko

Uskot säkin taikaan (Do You Believe in Magic). Säv. John Sebastian, suom. san. A. Voutilainen. Levytetty 1980.
Pidä kii (Hold on, It´s Coming). Säv. Country Joe McDonald, san. Woude. Levytetty 1981.
Vanhat pierut ei koskaan kuole. Säv. ja san. A. Voutilainen. Levytetty 1980.

Kommentit
 • Leijonakuningas Jukka Jalonen

  Jääkiekkovalmentaja Jukka Jalonen haastatteluissa.

  Jääkiekkovalmentaja Jukka Jalosella on taito saada pelaaja loistamaan ja joukkue kukoistamaan. Saavutusten listalla on muun muassa Suomen mestaruus, olympiapronssi ja MM-kulta. Sietäminen ja intohimo, siinä kaksi asiaa, jotka mestarivalmentaja nimeää menestyksen avaimiksi.

 • "Ilman unelmia ei voi elää tulevaisuuteen" – Chilen pakolaiset muistelevat vallankaappauksen kauhuja ja suomalaista solidaarisuutta

  Vuoden 1973 vallankaappaus sai suomalaiset aktivoitumaan.

  11. syyskuuta vuonna 1973 kenraali Pinochetin sotilaat aloittivat vallankaappauksen ja ryhtyivät tuhoamaan Chilen demokraattista järjestelmää. Stadionit muutettiin keskitysleireiksi, ihmisiä vangittiin, kidutettiin ja surmattiin. Elävän arkiston koostamassa artikkelissa entiset pakolaiset kertovat kokemuksiaan vankileireistä, kotiinpaluusta ja suomalaisesta solidaarisuudesta.

 • Chileläisen Alvarezin perheen pakolaisvuosista jäi muistoksi Turun murre – poika Luis palasi asumaan Suomeen

  Vaiheita pakolaisuudesta paluumuuttoon Ylen ohjelmissa.

  Alvarezit pakenivat Chilen syksyn 1973 vallankumouksen jälkeistä kaaosta ja vainoja Suomeen. Viisihenkinen perhe asettui Turkuun yli kymmeneksi vuodeksi, mutta palasi Chileen 1985. Suomeen sydämen siteet luonut vanhin poika Luis muutti kuitenkin takaisin Turkuun opiskelemaan. Perheen vaiheita on tallentunut Ylen ohjelmiin, joissa heitä saatellaan paluumatkalle vanhaan kotimaahan, käydään tapaamassa poliittisesti uudelleen järjestäytyvässä Chilessä sekä kuullaan perheen tarinaa aikuisena Turussa yliopistouran luoneen Luis Alvarezin kertomana.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto