Hyppää pääsisältöön

Marion Rung: Hyvästi yö

Suomi oli saanut kunniamainintoja ja palkintoja Sopotin laulufestivaaleilla, mutta ainoa interviisuvoitto on vuodelta 1980.

Euroviisukarsintojen yhteydessä järjestetyihin interviisukarsintoihin oli valittu vain yksi artisti, Marion Rung, joka on Euroopassa tunnetuimpia iskelmälaulajiamme, ja jolla oli kohtuullisia menestyksiä euroviisuissakin.

Interviisukarsinnan finaalissa olivat mukana kuuden säveltäjän kappaleet: Jukka Koiviston Riviera, Matti Puurtisen Rakkauden hämärä, Eero Luparin Kesäaika, Jussi Raittisen Rakkaus on ikuinen, Matti Siitosen Uusi vuosikymmen ja sekä Esko Koivumiehen Hyvästi yö.

Alueraadit valitsivat voittajaksi Koivumiehen säveltämän ja sanoittaman Hyvästi yö -kappaleen, joka voitti Sopotissa samana kesänä pidetyn Intervision laulukilpailun.

Asiantuntijaraadit valitsivat toiseksi edustuskappaleeksi Koiviston tekemän Rivieran, jonka Marion myös esitti Sopotissa.

Samassa lähetyksessä valittiin myös Suomen edustaja Eurovision laulukilpailuun Haagiin. Sinne lähti Vesa-Matti Loiri huiluineen.

Marion saavutti voiton Sopotin laulukilpailussa myös vuonna 1974. Intervision laulukilpailu -nimellä kisa käytiin vuosina 1977-1980, joista Suomi ja Marion voitti siis vuonna 1980.

Teksti: Paavo Rytsä

  • Tehtaan varjossa – työläisnuorukaisen pyrkimys henkiseen kasvuun

    Toivo Pekkasen läpimurtoteos neliosaisena sarjana.

    Tehtaan varjossa on työläiskirjailijana tunnetun Toivo Pekkasen osin omaelämäkerrallisia aineksia sisältävään läpimurtoteokseen perustuva neliosainen tv-elokuva. Sisällissodan jälkeiseen aikaan sijoittuva romaani ilmestyi 1932.

  • Kapea vyötärö ja muhkea kellohelma – ompele itsellesi 1950-luvun mekko!

    Anna-Liisa Tiluksen mekon kaavat tässä artikkelissa.

    Maaseudulta maailmalle -ohjelman ensimmäisessä osassa Anna-Liisa Tiluksen yllä on pehmeästä villakankaasta tehty mekko. Tästä artikkelista löydät kaavat ja ohjeet 1950-luvun mukaisen mekon tekemiseen! Maaseudulta maailmalle -sarja Areenassa Anna-Liisa Tiluksen yllä nähtävä mekko on aito 1950-luvun vaate, joka löytyi Ylen puvustosta. Sen materiaalina on käytetty pehmeää villakangasta.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto