Hyppää pääsisältöön

Tiktak Tavastialla

Tiktak nousi Helsingin Tavastian lavalle tammikuussa 2004. Tuolloin tyttöyhtye oli jo saavuttanut useita kulta- ja platinalevyjä.

Yhtyeen ensimmäisiä albumeja Frendit ja Jotain muuta on myyty yli 90 000 kappaletta eli Tiktak on saanut niistä triplaplatinaa. Myös Ympyrää- ja Myrsky-albumit ovat myyneet platinaa.

Artikkelissa olevat laulut Lähdetään tänään, Tuuleksi taivaanrantaan ja Tänä yönä taivaaseen ovat vuonna 2003 ilmestyneeltä Ympyrää-levyltä.

Laulujen tekijöitä ovat mm. E. Sarmo ja Gabi Hakanen sekä pseudonyyminimellä toimiva Rake Illusion. Tuuleksi taivaanrantaan -laulun sävellyksestä on vastannut Tiktakin Emppu yhdessä Petri Munckin kanssa. Laulun on sanoittanut Edu Kettunen.

Ruma-klubi oli YleX:n ja sen edeltäjän Radio Mafian sekä Rumba-lehden järjestämä klubi Helsingin Tavastialla. Televisioon ja radioon taltioiduissa konserteissa esiintyi artisteja ja yhtyeitä poppista raskaaseen rockiin.

Lue lisää:

Tiktak-yhtyeen jäseniä

Tiktakin tuplaplatinaa juhlittiin unelmapäivällä

Tiktakista tuli ensilevynsä myötä vuonna 1999 Suomen nuorin platinaa myynyt yhtye. Menestys sai jatkoa jo parin vuoden kuluttua, kun albumi "Jotain muuta" julkaistiin. Tällä kertaa tuli tuplaplatinaa ja sitä juhlittiin yhtyeelle järjestetyllä unelmien päivällä.

Lue lisää:

Tiktak kesän kynnyksellä

Varhaisteinien perustama bändi oli vuonna 2004 kasvanut aikuiseksi. Levyt olivat menestyksiä, ja soittajilta kyseltiin mielipiteitä vakavista asioista.

Kommentit
 • "Hyvä Holkeri!" – Kummelin Saldo oli taloussatiiri lama-Suomesta

  Tynnyripukuinen laman uhri ja aikakauden tutut nimet.

  Lama on vienyt Suomen syvään kriisiin useasti. 1990-luvun alun lama oli monelle kovaa aikaa. Pankkisotkujen myötä korot kipusivat taivaisiin ja moni koki henkilökohtaisen konkurssin. Komediaryhmä Kummeli otti vuosina 1993 ja 1994 kantaa maan tilanteeseen. Syntyi satiirinen sketsisarja Saldo, jossa kiitettiin ja kehuttiin aikakauden tunnetuimpia talousnimiä. Tynnyriasuinen päähenkilö menetti jopa vessanpönttönsä velkojille.

 • Vodkaa, komisario Palmu! Pala YYA-Suomea tallentui filmille parodian keinoin

  Neljäs Palmu-elokuva valmistui vuonna 1969

  Matti Kassila ohjasi vuonna 1969 neljännen Palmu-elokuvansa, joka tiukimman koulukunnan mielestä ei ole Palmu-elokuva ollenkaan. Mika Waltarihan ei osallistunut enää tämän elokuvan tekoon. Tuloksena olikin siis jotakin ihan muuta: pistämättömän hauska ajankuva Suomesta, josta idänsuhteiden herkistämien valtiovallan ja tv:n parista löytyi runsaasti herkullista parodioitavaa.

 • Tellervo Koivisto puhuu naisten ja kiusattujen puolesta – pitkästä liitosta elävät rakkaus ja huumori

  Nasevaa pakinointia ja herkkää tarinointia ohjelmissa.

  Tellervo Koivisto sanailee suoraan kameralle verotuksesta ja tasa-arvosta, kommentoi viistosti puolisonsa edesottamuksia dokumentissa ja avaa ajatuksiaan sekä rakkaita ja raskaita elämänvaiheita haastatteluissa. Yhteinen elämä Mauno Koiviston kanssa antoi kummallekin mahdollisuuden vaikuttaa yhteiskuntaan omalla tavallaan. Tosin puoliso kutsui vahvasti argumentoivaa vaimoaan myös "anti-muusaksi". Rakkaus, huumori ja kohdatut vastoinkäymiset liimasivat parin yhteen.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto