Hyppää pääsisältöön

Tiktak Tavastialla

Tiktak nousi Helsingin Tavastian lavalle tammikuussa 2004. Tuolloin tyttöyhtye oli jo saavuttanut useita kulta- ja platinalevyjä.

Yhtyeen ensimmäisiä albumeja Frendit ja Jotain muuta on myyty yli 90 000 kappaletta eli Tiktak on saanut niistä triplaplatinaa. Myös Ympyrää- ja Myrsky-albumit ovat myyneet platinaa.

Artikkelissa olevat laulut Lähdetään tänään, Tuuleksi taivaanrantaan ja Tänä yönä taivaaseen ovat vuonna 2003 ilmestyneeltä Ympyrää-levyltä.

Laulujen tekijöitä ovat mm. E. Sarmo ja Gabi Hakanen sekä pseudonyyminimellä toimiva Rake Illusion. Tuuleksi taivaanrantaan -laulun sävellyksestä on vastannut Tiktakin Emppu yhdessä Petri Munckin kanssa. Laulun on sanoittanut Edu Kettunen.

Ruma-klubi oli YleX:n ja sen edeltäjän Radio Mafian sekä Rumba-lehden järjestämä klubi Helsingin Tavastialla. Televisioon ja radioon taltioiduissa konserteissa esiintyi artisteja ja yhtyeitä poppista raskaaseen rockiin.

Lue lisää:

Tiktak uran alussa ja tuplaplatinajuhlan unelmapäivänä

Tiktakista tuli ensilevynsä myötä vuonna 1999 Suomen nuorin platinaa myynyt yhtye. Menestys sai jatkoa jo parin vuoden kuluttua, kun albumi "Jotain muuta" julkaistiin. Tällä kertaa tuli tuplaplatinaa ja sitä juhlittiin yhtyeelle järjestetyllä unelmien päivällä.

Lue lisää:

Tiktak kesän kynnyksellä

Varhaisteinien perustama bändi oli vuonna 2004 kasvanut aikuiseksi. Levyt olivat menestyksiä, ja soittajilta kyseltiin mielipiteitä vakavista asioista.