Hyppää pääsisältöön

Konkurssikypsän matkatoimiston mädät matkat

Perinteikäs Töölön Matkatoimisto meni konkurssiin vuonna 2005. MOT kertoo, miten konkurssikypsä yhtiö jatkoi vuosia toimintaansa kirjanpitoa vääristelemällä.

MOT selvitti myös, miten Töölön tuho vaikutti koko matkatoimistoalaan.

Töölön Matkatoimisto jätti konkurssihakemuksensa toukokuussa 2005. Yhtiön mukaan sisäisessä tarkastuksessa oli paljastunut huomattavia väärinkäytöksiä eikä yhtiön oma pääoma enää riittänyt liiketoiminnan ylläpitämiseen.

Töölön Matkatoimiston toimitusjohtajan Juha Kumaran mukaan yhtiön tasetta oli vääristelty jo 1990-luvulta asti.

Matkatoimiston entinen talousjohtaja puolestaan syytteli omistajatahoa epäselvyyksistä ja sanoi omistajan pyytäneen kaunisteleman kirjanpitoa. Pääomistaja Pertti Hätinen sekä yhtiön toimitusjohtaja Juha Kumara kielsivät syytökset.

Töölön matkatoimiston konkurssin rikostutkinta valmistui huhtikuussa 2007. Poliisi epäili seitsemän matkatoimiston entisen johtajan tai työntekijän syyllistyneen rikoksiin. Odotettavissa on vuosien oikeustaistelu.

Teksti: Elina Yli-Ojanperä

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto