Hyppää pääsisältöön

Albert Järvinen Band

Legendaarinen Hurriganes-kitaristi teki 1980-luvun lopussa comebackia Albert Järvinen Bandin kera. Stratocaster soi Tampereen Tullikamarilla keväällä 1989.

Pekka "Albert" Järvinen (1950-1991) soitti ennen Hurriganesia mm. sellaisissa yhtyeissä kuin Harp, Poison ja Kalevala. Viimemainitun riveissä hän herätti jo maanlaajuistakin huomiota.

Hurriganesissa Järvinen soitti useaan otteeseen vuosien 1972 ja 1981 välillä. Pisimmän Hurriganes-taukonsa aikana hän soitti mm. Pave Maijasen kanssa perustamassaan Royalsissa sekä Dave Lindholmin Pen Lee -kokoonpanossa.

Saatuaan lopulliset lähtöpassit Hurriganesista Järvinen esiintyi mm. Sleepy Sleepersin ja Quips-yhtyeen riveissä, mutta suuren osan 1980-lukua hän teki talonmiehen töitä pysytellen poissa parrasvaloista.

Vuonna 1988 syntyi Järvisen toinen soololevy Braindamage - Or Still Alive, jolla oli mukana kitaristin suuri idoli Albert King. Hän keikkaili ja levytti myös Backsliders- ja Coupe de Ville -yhtyeiden kanssa.

Keväällä 1989 Järvinen veti omaa nimeään kantavaa kokoonpanoa, jossa mukana oli vanha Royals-asetoveri Pave Maijanen. Niinpä Tullikamarilla kuultiin myös Royalsin tunnetuimpiin kappaleisiin kuuluva High.

Tietolaatikko

Braindamage - Or Still Alive. Säv. Albert Järvinen. Levytetty 1988.
High. Säv. Albert Järvinen - Ippe Kätkä - Pave Maijanen, san. Albert Järvinen. Levytetty 1976.

Kommentit