Hyppää pääsisältöön

Albert Järvinen Band

Legendaarinen Hurriganes-kitaristi teki 1980-luvun lopussa comebackia Albert Järvinen Bandin kera. Stratocaster soi Tampereen Tullikamarilla keväällä 1989.

Pekka "Albert" Järvinen (1950-1991) soitti ennen Hurriganesia mm. sellaisissa yhtyeissä kuin Harp, Poison ja Kalevala. Viimemainitun riveissä hän herätti jo maanlaajuistakin huomiota.

Hurriganesissa Järvinen soitti useaan otteeseen vuosien 1972 ja 1981 välillä. Pisimmän Hurriganes-taukonsa aikana hän soitti mm. Pave Maijasen kanssa perustamassaan Royalsissa sekä Dave Lindholmin Pen Lee -kokoonpanossa.

Saatuaan lopulliset lähtöpassit Hurriganesista Järvinen esiintyi mm. Sleepy Sleepersin ja Quips-yhtyeen riveissä, mutta suuren osan 1980-lukua hän teki talonmiehen töitä pysytellen poissa parrasvaloista.

Vuonna 1988 syntyi Järvisen toinen soololevy Braindamage - Or Still Alive, jolla oli mukana kitaristin suuri idoli Albert King. Hän keikkaili ja levytti myös Backsliders- ja Coupe de Ville -yhtyeiden kanssa.

Keväällä 1989 Järvinen veti omaa nimeään kantavaa kokoonpanoa, jossa mukana oli vanha Royals-asetoveri Pave Maijanen. Niinpä Tullikamarilla kuultiin myös Royalsin tunnetuimpiin kappaleisiin kuuluva High.

Tietolaatikko

Braindamage - Or Still Alive. Säv. Albert Järvinen. Levytetty 1988.
High. Säv. Albert Järvinen - Ippe Kätkä - Pave Maijanen, san. Albert Järvinen. Levytetty 1976.

Kommentit
  • ”Tervetuloa rahinan pariin!” – Kansanmusan legendat ja kadonneet taitajat tallentuivat Ylen muinaisille pikalevyille

    1930-luvun ääniaarteita sarjassa Ylen kansanmusiikkipatinaa.

    Suorakaiverruslevyt olivat aikanaan mullistava äänitystekninen uutuus. Niille tallentuivat 1930–1950-lukujen suomalaisen juurimusiikin tärkeimmät osaajat, osa heistä myöhempiä folklegendoja, jotkut unohdettuja, monet jo tuolloin katoamassa olleen maailman viimeisiä edustajia. Ylen varastoihin unohtuneet ääniaarteet nostettiin vuonna 1991 päivänvaloon sarjassa Ylen kansanmusiikkipatinaa, joka on nyt kokonaan kuunneltavana Elävässä arkistossa ja Yle Areenassa.

  • Suomalaiset taistelivat puukot tanassa vapaan Viron puolesta 1919

    Liki 4 000 suomalaista soti Viron vapaussodassa.

    Loppuvuodesta 1918 puhjennut Viron vapaussota sai lähes neljätuhatta suomalaista ylittämään Suomenlahden taistellakseen siellä vapaaehtoisjoukoissa bolševismia vastaan. Osa lähteneistä oli vasta kouluikäisiä nuorukaisia. Vuonna 1993 valmistunut Untamo Eerolan ytimekäs dokumentti antaa puheenvuoron sekä heille itselleen sekä virolaisille: millaisen hengen vallassa sotaa käytiin entä millaisista teoista suomalaiset Virossa muistetaan? Dokumentti sisältää runsaasti arvokasta arkistomateriaalia.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto