Hyppää pääsisältöön

Tanssiorkesteri Markojuhani Rautavaara

Uudesta aallosta vaikutteita saanut espoolainen jytäbändi tutkii esikoisalbuminsa avauskappaleessa rockmusiikin olemusta Tuubi-ohjelmassa vuonna 1981.

Tietolaatikko

Rock´n Roll. Rautavaara, Markojuhani (san), Tanssiorkesteri Markojuhani Rautavaara (sov). Levytetty 1981.
Markojuhani Rautavaaran muita yhtyeitä ovat olleet mm. Suopo, Yksinäiset Sielut, Arosusi ja Capacala. Hän on toiminut myös musiikinopettajana, kehitysvammaisten musiikinohjaajana ja trubaduurina. 2000-luvulla hän on esiintynyt mm. Rautavaara Worldorchestra-, Appalakit- ja Tumma Sekoitus-yhtyeiden riveissä.

Säveltäjä Einojuhani Rautavaaran poika Markojuhani Rautavaara aloitti rockuransa punkhenkisessä Kärsäräkä-yhtyeessä, joka saavutti rockin SM-hopeaa 1978.

1980-luvun alkuvuosina vaikuttaneen Tanssiorkesteri Markojuhani Rautavaaran musiikki oli perinteisempää rockjytää, jota kuitenkin ryyditettiin suomenkielisillä, uudesta aallosta vaikutteita saaneilla lauluteksteillä.

Tanssiorkesteri Markojuhani Rautavaara toimi Motörheadin lämmittelijänä bändin Helsingin konsertissa vuonna 1983. Vuonna 1982 yhteeltä ilmestyi albumi nimeltä Yliannostus, jonka jälkeen se jatkoi vielä jonkin aikaa nimellä Rautavaara.

Teksti: Jukka Lindfors