Hyppää pääsisältöön

Tanssiorkesteri Markojuhani Rautavaara

Uudesta aallosta vaikutteita saanut espoolainen jytäbändi tutkii esikoisalbuminsa avauskappaleessa rockmusiikin olemusta Tuubi-ohjelmassa vuonna 1981.

Tietolaatikko

Rock´n Roll. Rautavaara, Markojuhani (san), Tanssiorkesteri Markojuhani Rautavaara (sov). Levytetty 1981.
Markojuhani Rautavaaran muita yhtyeitä ovat olleet mm. Suopo, Yksinäiset Sielut, Arosusi ja Capacala. Hän on toiminut myös musiikinopettajana, kehitysvammaisten musiikinohjaajana ja trubaduurina. 2000-luvulla hän on esiintynyt mm. Rautavaara Worldorchestra-, Appalakit- ja Tumma Sekoitus-yhtyeiden riveissä.

Säveltäjä Einojuhani Rautavaaran poika Markojuhani Rautavaara aloitti rockuransa punkhenkisessä Kärsäräkä-yhtyeessä, joka saavutti rockin SM-hopeaa 1978.

1980-luvun alkuvuosina vaikuttaneen Tanssiorkesteri Markojuhani Rautavaaran musiikki oli perinteisempää rockjytää, jota kuitenkin ryyditettiin suomenkielisillä, uudesta aallosta vaikutteita saaneilla lauluteksteillä.

Tanssiorkesteri Markojuhani Rautavaara toimi Motörheadin lämmittelijänä bändin Helsingin konsertissa vuonna 1983. Vuonna 1982 yhteeltä ilmestyi albumi nimeltä Yliannostus, jonka jälkeen se jatkoi vielä jonkin aikaa nimellä Rautavaara.

Teksti: Jukka Lindfors

Kommentit
 • Elokuu on raadollinen elokuva ihmissuhteista, alkoholismista ja toteutumattomista unelmista

  Palkittu elokuvaklassikko on nyt pysyvästi Areenassa.

  Elokuu (1956) on Matti Kassilan käsikirjoittama ja ohjaama elokuva, jota pidetään kiistatta yhtenä suomalaisista elokuvaklassikoista. Se pohjautuu Frans Emil Sillanpään samannimiseen kirjaan vuodelta 1941. Elokuva sai ilmestyttyään yhteensä kuusi Jussi-palkintoa ja se edusti Suomea Cannesin elokuvajuhlilla 1957.

 • Kirsi Kunnaksen Tiitiäis-hahmot loikkivat Punni-pupun johdolla kirjasta radioon

  Aino-Maija Tikkanen lukee klassikkosatuja.

  Mistä löytyy korvaton pupu tai kengälle kaveri? Entä miksi prinssit hyppivät toistensa yli? Vuonna 1963 näyttelijä Aino-Maija Tikkanen kertoili Kirsi Kunnaksen rakastettuja Tiitiäisen tarinoita radioaalloille, jotka ovat viimein rantautuneet Areenaan sadunnälkäisten mielikuvitusseikkailijoiden riemuksi.

 • "Hyvä Holkeri!" – Kummelin Saldo oli taloussatiiri lama-Suomesta

  Tynnyripukuinen laman uhri ja aikakauden tutut nimet.

  Lama on vienyt Suomen syvään kriisiin useasti. 1990-luvun alun lama oli monelle kovaa aikaa. Pankkisotkujen myötä korot kipusivat taivaisiin ja moni koki henkilökohtaisen konkurssin. Komediaryhmä Kummeli otti vuosina 1993 ja 1994 kantaa maan tilanteeseen. Syntyi satiirinen sketsisarja Saldo, jossa kiitettiin ja kehuttiin aikakauden tunnetuimpia talousnimiä. Tynnyriasuinen päähenkilö menetti jopa vessanpönttönsä velkojille.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto