Hyppää pääsisältöön

Taiteilijaelämää: Taisto Reimaluoto

Teatterikoulun ja Seitsemän veljeksen jälkeen näyttelijä Taisto Reimaluoto on käynyt omaa näyttelijäkouluaan ja rentoutuu rakennushommissa.

Taisto Reimaluodolle (s. 1961) avautui ovi teatterin maailmaan yliopistossa, kun hänet pyydettiin osakuntanäytelmään esittämään Aleksis Kiven Nummisuutarin Eskoa.

Kokemus näyttämöllä oli mykistävä: ”Siinä jonkin ihmisen kirjoittama fiktiivinen todellisuus muuttuu todenkaltaiseksi tilaksi ja tilanteeksi niiden ihmisten edessä ja kanssa!”

80-luvun lopulla Reimaluoto oli tekemässä TV2:lle sarjaa Seitsemän veljestä. Jouko Turkan tv-sovitus jakoi rankasti katsojien mielipiteet. Seitsemän veljestä ja tapa, jolla näyttelijät veljeksiä esittivät, löi Reimaluotoon leiman moniksi vuosiksi.

Kun työtarjouksia ei juuri tullut, Reimaluoto opetteli raksahommat ja työskenteli rakennusfirmassa.

Yleisön onneksi Reimaluoto ei jäänyt rakennusalalle. Yhteistyö elokuvissa ja teatterissa Tero Jartin, Jari Halosen, Olli Saarelan, Markku Pölösen ja Esa Kirkkopellon kanssa on tuottanut hienoja rooleja esittävän taiteen katalogiin. Hänet tunnetaan myös monologi-näytelmien tekijänä.

Taisto Reimaluoto on tavalla tai toisella ollut teatterialalla noin 20 vuotta. Silti hän tuntee edelleen epävarmuutta ammatinvalinnastaan. Ehkä siksi hänellä on toinen, rakentajan maailma.

Taisto Reimaluotoa Teatterikoulun torilla haastattelee Kari Paukkunen.

Kommentit
 • "Hyvä Holkeri!" – Kummelin Saldo oli taloussatiiri lama-Suomesta

  Tynnyripukuinen laman uhri ja aikakauden tutut nimet.

  Lama on vienyt Suomen syvään kriisiin useasti. 1990-luvun alun lama oli monelle kovaa aikaa. Pankkisotkujen myötä korot kipusivat taivaisiin ja moni koki henkilökohtaisen konkurssin. Komediaryhmä Kummeli otti vuosina 1993 ja 1994 kantaa maan tilanteeseen. Syntyi satiirinen sketsisarja Saldo, jossa kiitettiin ja kehuttiin aikakauden tunnetuimpia talousnimiä. Tynnyriasuinen päähenkilö menetti jopa vessanpönttönsä velkojille.

 • Vodkaa, komisario Palmu! Pala YYA-Suomea tallentui filmille parodian keinoin

  Neljäs Palmu-elokuva valmistui vuonna 1969

  Matti Kassila ohjasi vuonna 1969 neljännen Palmu-elokuvansa, joka tiukimman koulukunnan mielestä ei ole Palmu-elokuva ollenkaan. Mika Waltarihan ei osallistunut enää tämän elokuvan tekoon. Tuloksena olikin siis jotakin ihan muuta: pistämättömän hauska ajankuva Suomesta, josta idänsuhteiden herkistämien valtiovallan ja tv:n parista löytyi runsaasti herkullista parodioitavaa.

 • Tellervo Koivisto puhuu naisten ja kiusattujen puolesta – pitkästä liitosta elävät rakkaus ja huumori

  Nasevaa pakinointia ja herkkää tarinointia ohjelmissa.

  Tellervo Koivisto sanailee suoraan kameralle verotuksesta ja tasa-arvosta, kommentoi viistosti puolisonsa edesottamuksia dokumentissa ja avaa ajatuksiaan sekä rakkaita ja raskaita elämänvaiheita haastatteluissa. Yhteinen elämä Mauno Koiviston kanssa antoi kummallekin mahdollisuuden vaikuttaa yhteiskuntaan omalla tavallaan. Tosin puoliso kutsui vahvasti argumentoivaa vaimoaan myös "anti-muusaksi". Rakkaus, huumori ja kohdatut vastoinkäymiset liimasivat parin yhteen.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto