Hyppää pääsisältöön

Taiteilijaelämää: Taisto Reimaluoto

Teatterikoulun ja Seitsemän veljeksen jälkeen näyttelijä Taisto Reimaluoto on käynyt omaa näyttelijäkouluaan ja rentoutuu rakennushommissa.

Taisto Reimaluodolle (s. 1961) avautui ovi teatterin maailmaan yliopistossa, kun hänet pyydettiin osakuntanäytelmään esittämään Aleksis Kiven Nummisuutarin Eskoa.

Kokemus näyttämöllä oli mykistävä: ”Siinä jonkin ihmisen kirjoittama fiktiivinen todellisuus muuttuu todenkaltaiseksi tilaksi ja tilanteeksi niiden ihmisten edessä ja kanssa!”

80-luvun lopulla Reimaluoto oli tekemässä TV2:lle sarjaa Seitsemän veljestä. Jouko Turkan tv-sovitus jakoi rankasti katsojien mielipiteet. Seitsemän veljestä ja tapa, jolla näyttelijät veljeksiä esittivät, löi Reimaluotoon leiman moniksi vuosiksi.

Kun työtarjouksia ei juuri tullut, Reimaluoto opetteli raksahommat ja työskenteli rakennusfirmassa.

Yleisön onneksi Reimaluoto ei jäänyt rakennusalalle. Yhteistyö elokuvissa ja teatterissa Tero Jartin, Jari Halosen, Olli Saarelan, Markku Pölösen ja Esa Kirkkopellon kanssa on tuottanut hienoja rooleja esittävän taiteen katalogiin. Hänet tunnetaan myös monologi-näytelmien tekijänä.

Taisto Reimaluoto on tavalla tai toisella ollut teatterialalla noin 20 vuotta. Silti hän tuntee edelleen epävarmuutta ammatinvalinnastaan. Ehkä siksi hänellä on toinen, rakentajan maailma.

Taisto Reimaluotoa Teatterikoulun torilla haastattelee Kari Paukkunen.