Hyppää pääsisältöön

Kari Peitsamon 1980-luku oli pelkistyksen juhlaa

Pelkistämisen mestari hioi triovetoisen kolmen soinnun boogien 1980-luvulla täydelliseksi. "Muuta taikaa ei ole kuin että kontrollikaapit kuuluu."

Tietolaatikko

Tahdon olla hippi. Peitsamo, Kari (säv, san). Levytetty 1978.
Onnenpoika. Fogerty, John C. (säv, alkup san). Peitsamo, Kari (san). Levytetty 1982.
Sekamelska. Fogerty, John C. (säv, alkup san). Peitsamo, Kari (san). Levytetty 1982.
On pakko vatkaa. Peitsamo, Kari (säv, san). Levytetty 1985.
Rock´n roll ei kuole koskaan. Peitsamo, Kari (säv, san). Levytetty 1988.

Kari Peitsamo (s. 1957) vaihtoi 1980-luvun alussa akustisen kitaran Telecasteriin. Hänen Revival-kokoonpanonsa soitti suomennettuja Creedence Clearwater Revivalin ja Status Quon klassikkoja.

Vuonna 1985 syntynyt Kari Peitsamon Skootteri keskittyi Peitsamon omaan materiaaliin, joka sekin oli uskollista John Fogerty-, Status Quo- ja ZZ Top-tyylisen perusrockin hengelle.

Mutta, toimittaja Tero Lietettä lainaten, "kaikki kuulosti vain ja ainoastaan Peitsamolta".

Kamoon-ohjelman haastattelussa Peitsamo kuvailee levytysmetodejaan. Studioon mentäessä sovitukset ovat valmiita, instrumentaatio (basso, rummut, kitara, laulu) on aina sama, kappaleet purkitetaan yhdellä otolla eikä sooloja päälleäänitetä.

Peitsamo on pyrkinyt riisumaan esityksistään kaiken turhan ja jättämään jäljelle vain olennaisimman. Mutta mielikuvituksessaan hän voi kuvitella tavallisen Telecasterin vaikka syntetisaattoriksi.

Hauska kokeilu päinvastaiseen suuntaan on Hepskukkuu-hupiohjelmaan tehty nauhoitus, jossa iso orkesteri säestää alun perin nailonkielisellä kitaralla levytettyä Tahdon olla hippi -laulelmaa.

Kommentit