Hyppää pääsisältöön

Taiteilijaelämää: Sulevi Peltola

Puolipuhumattomien roolien näyttelijäksi itseään kutsuva Peltola on jakanut urallaan aikaansa sekä teatterin että elävän kuvan kesken.

Sulevi Peltolan (s. 1946) ensikosketus esiintymiseen tuli lausujana alakouluikäisenä 50-luvun Tampereella. Peltolan idoleita olivat Veikko Sinisalo ja Tapio Rautavaara.

Teatteriin ja näyttelemiseen Peltolan matka alkoi 60-luvulla, jolloin päivät kuluivat Teatterikoulussa ja illat ja yöt Helsingin Ylioppilasteatterissa.

Teatterikoulun jälkeen hän työskenteli muun muassa Rauni Mollbergin ja Mikko Niskasen apulaisohjaajana ja keräsi kokemusta siitä, mitä tapahtuu kameroiden toisella puolella.

70-luvun Peltola teki lähinnä teatteria ja oli mukana perustamassa KOM-teatteria. Kymmenen KOM-vuoden jälkeen hän on keskittynyt vain televisioon ja elokuvaan - kameran molemmilla puolilla, näyttelijänä ja ohjaajana.

Peltola sanoo tekevänsä roolinsa yhdellä ilmeellä. Vähäeleisen näyttelijän yhdellä ilmeellä esittämä moni-ilmeisyys perustuu millimetrin tarkkaan työskentelyyn.

Teatterikorkeakoulun torilla nauhoitetussa Taiteilijaelämässä Sulevi Peltolaa haastattelee Kari Paukkunen.