Hyppää pääsisältöön

Taiteilijaelämää: Seela Sella

Näyttelijä Seela Sella kertoo tarinoijan taidoilla näyttelijän salaisuudesta ja siitä, mitä on näytteleminen ja millaista on olla näyttelijä. Sellaa haastattelee vuonna 2007 Kari Paukkunen ohjelmassa Taiteilijaelämää.

Seela Sellalla (s. 1936) on pitkä perspektiivi suomalaiseen teatterielämään. Hän muistaa ajat, jolloin näyttelijät joutuivat itse ostamaan esiintymisasunsa, mutta toisaalta hän elää vahvasti nykyajassa.

Hän tiesi pienestä pitäen haluavansa näyttelijäksi. Runoja Seela lausui ennen kuin osasi kunnolla puhua. Tampereen Teatterin lastennäytelmässä hän esitti Pikku Pirkkoa Pirkkalasta.

Olympiakesänä 1952 runoja lausuva Kangasalan tyttö kävi Kansallisteatterin ovella ja tiesi heti, minne ja mihin työhön isona haluaa.

Seela Sella on sielultaan ja mieleltään näyttelijä. Hän on päämäärätietoinen, sitkeä, ja on aina pitänyt pitkistä kiertueista.

Kommentit
 • Elokuu on raadollinen elokuva ihmissuhteista, alkoholismista ja toteutumattomista unelmista

  Palkittu elokuvaklassikko on nyt pysyvästi Areenassa.

  Elokuu (1956) on Matti Kassilan käsikirjoittama ja ohjaama elokuva, jota pidetään kiistatta yhtenä suomalaisista elokuvaklassikoista. Se pohjautuu Frans Emil Sillanpään samannimiseen kirjaan vuodelta 1941. Elokuva sai ilmestyttyään yhteensä kuusi Jussi-palkintoa ja se edusti Suomea Cannesin elokuvajuhlilla 1957.

 • Kirsi Kunnaksen Tiitiäis-hahmot loikkivat Punni-pupun johdolla kirjasta radioon

  Aino-Maija Tikkanen lukee klassikkosatuja.

  Mistä löytyy korvaton pupu tai kengälle kaveri? Entä miksi prinssit hyppivät toistensa yli? Vuonna 1963 näyttelijä Aino-Maija Tikkanen kertoili Kirsi Kunnaksen rakastettuja Tiitiäisen tarinoita radioaalloille, jotka ovat viimein rantautuneet Areenaan sadunnälkäisten mielikuvitusseikkailijoiden riemuksi.

 • "Hyvä Holkeri!" – Kummelin Saldo oli taloussatiiri lama-Suomesta

  Tynnyripukuinen laman uhri ja aikakauden tutut nimet.

  Lama on vienyt Suomen syvään kriisiin useasti. 1990-luvun alun lama oli monelle kovaa aikaa. Pankkisotkujen myötä korot kipusivat taivaisiin ja moni koki henkilökohtaisen konkurssin. Komediaryhmä Kummeli otti vuosina 1993 ja 1994 kantaa maan tilanteeseen. Syntyi satiirinen sketsisarja Saldo, jossa kiitettiin ja kehuttiin aikakauden tunnetuimpia talousnimiä. Tynnyriasuinen päähenkilö menetti jopa vessanpönttönsä velkojille.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto