Hyppää pääsisältöön

Bogart Co lähti Lontooseen lottoamaan

Turkulainen Bogart Co matkusti vuonna 1987 kahdeksi kuukaudeksi levytyshommiin Lontooseen. Sikäläinen ilmapiiri oli lämmin, välillä jopa helteinen.

Monien muiden suomalaisbändien tavoin Bogart Co. sai tyytyä pysymään kotimaansuosikkina.

Lontoossa tehdyssä haastattelussa yhtyeen jäsenet säilyttivät realistisen asenteen: kilpailu menestyksestä oli kuin lottoa. Toisaalta suuri osa Suomea lottosi viikottain huolimatta voiton epätodennäköisyydestä.

Bogartilla oli soundinsa ryydittämiseksi Lontoossa mukanaan monenlaisia "paavoja". Niihin kuului Vinnie Lanen esittelemä erikoisuus nimeltä syntesoijakitara.

Teksti: Jukka Lindfors

  • Tehtaankadun poliisimurhat järkyttivät kansaa 1997

    Steen Christensen surmasi kaksi poliisia ryöstön jälkeen.

    Koko Suomi järkyttyi, kun tanskalainen Steen Christensen surmasi teloitustyylillä kaksi suomalaista poliisia Helsingissä Tehtaankadulla 22.10.1997. Hän oli vähän aiemmin ryöstänyt Hotelli Palacen kassan Helsingin Eteläranta 10:ssä. Saaliikseen Christensen sai vähän yli 6000 markkaa (reilut 1000 euroa).

  • Seilin saarelle matkattiin arkkulaudat mukana

    Saarelle eristettiin spitaalisia ja mielisairaita.

    Turun saaristossa sijaitseva idyllinen ja vehreä Seilin saari kätkee sisäänsä hautausmaan ja monta karua kohtaloa. Saarelle perustettiin 1600-luvulla sairaala spitaalisille. Tosin lääkäreitä tai hoitoa ei ollut, perillä odotti vain eristys ja sopivaa maata hautuumaaksi. Myöhemmin Seilissä toimi naisille tarkoitettu mielisairaala. Terveen ja hullun raja oli häilyvä ja riippui usein yhteiskuntaluokasta.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto