Hyppää pääsisältöön

Tasavallan Presidentti: Struggling for Freedom

Suomalaisen progen keskeinen nimi Tasavallan Presidentti nähdään outojen psykedelisten kameraefektien lomassa vuonna 1970. Harvinaisessa televisiotallenteessa laulusolistin virkaa toimittaa bändin alkuperäinen vokalisti Frank Robson.

Tasavallan Presidentti syntyi vuonna 1969 alun perin Balloon-nimisenä. Frank Robson oli yhtyeen laulajana sen kahdella ensimmäisellä albumilla.

Vuonna 1971 Pressalle alkoivat häämöttää myös kansainvälisen menestyksen mahdollisuudet. Robson oli mukana vielä bändin Ruotsin-kiertueella, mutta hän sai jättää paikkaansa Eero Raittiselle ennen Pressan ensimmäisiä esiintymisiä Englannissa.

Struggling for Freedom kuultiin Tasavallan Presidentin toisella lp:llä vuonna 1971.

Tietolaatikko

Struggling for freedom. Tolonen, Jukka (säv). Groundstroem, Måns (säv). Robson, Frank (san). Levytetty 1970.