Hyppää pääsisältöön

Häräntappoase valloitti suomalaisnuoret myös tv-sarjana

Häräntappoase kertoo nuoresta vaasalaispojasta Alpo "Allu" Korvasta, joka joutuu kesäksi sukulaisten luo Torvenkylään. Anna-Leena Härkösen esikoisromaanista tehtiin myös pidetty tv-sovitus vuonna 1989. Sarja on katsottavissa Areenassa 21.6.2022 asti.

Häräntappoase Areenassa.

Yleisradion TV2 dramatisoi Häräntappoaseen 1980-luvun lopulla. Käsikirjoituksesta vastasivat Jussi Niilekselä ja Marja-Tellervo Turunen. Tarinassa Allu ei ole aluksi lainkaan innostunut koko maaseuturetkestä, mutta tilanne muuttuu, kun hän tutustuu naapurissa asuvaan tummaan kaunottareen Kerttu Hurmeeseen. Kerttu on suulas teinifilosofi, joka panee arvaamattomuudellaan Allun pään pyörälle.

Valikoituja kohtauksia sarjasta

Anna-Leena Härkönen kirjoitti Häräntappoaseen ollessaan lukion toisella luokalla, ja kirja ilmestyi vuonna 1984. Sarjan pääosia esittävät Santeri Kinnunen ja Outi Alanen. Kirja nousi 1980-luvun yhdeksi suosituimmista suomenkielisistä proosateoksista, ja nuori kirjailija sai mm. J. H. Erkon palkinnon parhaasta esikoisteoksestaan.

Keskustele