Hyppää pääsisältöön

Häräntappoase valloitti suomalaisnuoret myös tv-sarjana

Häräntappoase kertoo nuoresta vaasalaispojasta Alpo "Allu" Korvasta, joka joutuu kesäksi sukulaisten luo Torvenkylään. Anna-Leena Härkösen esikoisromaanista tehtiin myös pidetty tv-sovitus vuonna 1989.

Häräntappoase vuodeksi Areenaan

Häräntappoase julkaistaan kokonaisuudessaan Yle Areenaan 5.5.2017. Sarja on katsottavissa vuoden ajan. Kaikki sarjan jaksot on myös koottu tähän artikkeliin katsottaviksi.

Rooleissa:
Alpo Korva - Santeri Kinnunen, Kerttu Hurme - Outi Alanen, Pasi Rutanen - Antti Majanlahti, Lahja Takkinen - Maija-Liisa Majanlahti, Svante Takkinen - Risto Salmi, Tauno Takkinen - Petri Lairikko, Anni Hurme - Maria Aro, Jaakko Hurme - Jaakko Haapanen,Tuuhonen - Mauno Käpyaho, säteilymittaaja - Seppo Kulmala, Marketta Korva - Tuija Vuolle, Pekka - Matti Viironen, rouva Nyyssölä - Riitta Räty, Heikki Nyyssölä - Antti Vartiala, Kirsti Nyyssölä - Henna-Maija Alitalo, Vuokko - Minna Hämäläinen, Ripe - Petri Manninen, Touko - Ilkka Pentti.

Yleisradion TV2 dramatisoi Häräntappoaseen 1980-luvun lopulla. Käsikirjoituksesta vastasivat Jussi Niilekselä ja Marja-Tellervo Turunen. Tarinassa Allu ei ole aluksi lainkaan innostunut koko maaseuturetkestä, mutta tilanne muuttuu, kun hän tutustuu naapurissa asuvaan tummaan kaunottareen Kerttu Hurmeeseen. Kerttu on suulas teinifilosofi, joka panee arvaamattomuudellaan Allun pään pyörälle.

Anna-Leena Härkönen kirjoitti Häräntappoaseen ollessaan lukion toisella luokalla, ja kirja ilmestyi vuonna 1984. Sarjan pääosia esittävät Santeri Kinnunen ja Outi Alanen. Kirja nousi 1980-luvun yhdeksi suosituimmista suomenkielisistä proosateoksista, ja nuori kirjailija sai mm. J. H. Erkon palkinnon parhaasta esikoisteoksestaan.

Häräntappoase näytteinä

Kommentit
 • Elokuu on raadollinen elokuva ihmissuhteista, alkoholismista ja toteutumattomista unelmista

  Palkittu elokuvaklassikko on nyt pysyvästi Areenassa.

  Elokuu (1956) on Matti Kassilan käsikirjoittama ja ohjaama elokuva, jota pidetään kiistatta yhtenä suomalaisista elokuvaklassikoista. Se pohjautuu Frans Emil Sillanpään samannimiseen kirjaan vuodelta 1941. Elokuva sai ilmestyttyään yhteensä kuusi Jussi-palkintoa ja se edusti Suomea Cannesin elokuvajuhlilla 1957.

 • Kirsi Kunnaksen Tiitiäis-hahmot loikkivat Punni-pupun johdolla kirjasta radioon

  Aino-Maija Tikkanen lukee klassikkosatuja.

  Mistä löytyy korvaton pupu tai kengälle kaveri? Entä miksi prinssit hyppivät toistensa yli? Vuonna 1963 näyttelijä Aino-Maija Tikkanen kertoili Kirsi Kunnaksen rakastettuja Tiitiäisen tarinoita radioaalloille, jotka ovat viimein rantautuneet Areenaan sadunnälkäisten mielikuvitusseikkailijoiden riemuksi.

 • "Hyvä Holkeri!" – Kummelin Saldo oli taloussatiiri lama-Suomesta

  Tynnyripukuinen laman uhri ja aikakauden tutut nimet.

  Lama on vienyt Suomen syvään kriisiin useasti. 1990-luvun alun lama oli monelle kovaa aikaa. Pankkisotkujen myötä korot kipusivat taivaisiin ja moni koki henkilökohtaisen konkurssin. Komediaryhmä Kummeli otti vuosina 1993 ja 1994 kantaa maan tilanteeseen. Syntyi satiirinen sketsisarja Saldo, jossa kiitettiin ja kehuttiin aikakauden tunnetuimpia talousnimiä. Tynnyriasuinen päähenkilö menetti jopa vessanpönttönsä velkojille.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto