Hyppää pääsisältöön

Deep Blue Divers

Huuliharpisti Helge Tallqvistin johtama Deep Blue Divers soitti 1990-luvulla bluesia tyylillä: puvut päällä ja kravatit kaulassa.

Tietolaatikko

Nobody But You. Spriggs, Walter Lee (säv, san). Levytetty 1994.
I Wish You Would. Arnold, William "Billy Boy" (säv, san).

Helge Tallqvist (s. 1952) on saanut oppinsa suomibluesin veteraanilta Pepe Ahlqvistilta. Hän aloitti levytysuransa 1980-luvun puolivälissä Gyan Dookie & Telecaster Combon riveissä, joka sukelsi 1950-luvun Chicago-bluesiin asusteita ja soittolaitteita myöten.

1990-luvulla syntynyt Deep Blue Divers teki esikoisalbuminsa Hitsville Hop vuonna 1994. Yhtyeessä soittivat tuolloin Jonni Seppälä (kitara), Jani Penttinen (laulu), Petri Hakala (kitara), Kari Karpo (basso) ja Juha Litmanen (rummut).

Vasta kahdeksan vuotta myöhemmin ilmestyi seuraava albumi, Something Blue, jolla bleus soi lattarimaustein.

Teksti: Jukka Lindfors

  • Tehtaan varjossa – työläisnuorukaisen pyrkimys henkiseen kasvuun

    Toivo Pekkasen läpimurtoteos neliosaisena sarjana.

    Tehtaan varjossa on työläiskirjailijana tunnetun Toivo Pekkasen osin omaelämäkerrallisia aineksia sisältävään läpimurtoteokseen perustuva neliosainen tv-elokuva. Sisällissodan jälkeiseen aikaan sijoittuva romaani ilmestyi 1932.

  • Kapea vyötärö ja muhkea kellohelma – ompele itsellesi 1950-luvun mekko!

    Anna-Liisa Tiluksen mekon kaavat tässä artikkelissa.

    Maaseudulta maailmalle -ohjelman ensimmäisessä osassa Anna-Liisa Tiluksen yllä on pehmeästä villakankaasta tehty mekko. Tästä artikkelista löydät kaavat ja ohjeet 1950-luvun mukaisen mekon tekemiseen! Maaseudulta maailmalle -sarja Areenassa Anna-Liisa Tiluksen yllä nähtävä mekko on aito 1950-luvun vaate, joka löytyi Ylen puvustosta. Sen materiaalina on käytetty pehmeää villakangasta.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto