Hyppää pääsisältöön

Eddie Boyd: Praise to My Baby

Yksi maailmansodan jälkeisen Chicago-bluesin tunnetuimmista nimistä asui melkein neljännesvuosisadan ajan Helsingin Kalliossa.

Tietolaatikko

Praise to My Baby. Säv. ja san. Eddie Boyd. Levytetty 1974.

Eddie Boydin (1914 - 1994) tunnetuimpia kappaleita ovat Five Long Years ja Third Degree. Kummastakin on tehty lukuisia cover-versioita.

1960-luvulla Eurooppaa kiertänyt Boyd tympääntyi kotimaansa rasismiin ja asettui Belgiaan. Sieltä hän muutti Suomeen vuonna 1970.

Maahan tultuaan hän levytti ensi töikseen albumin Praise to Helsinki. Vielä vuonna 1980 tehdyssä ohjelmassa Boyd vakuutti suomalaisten olevan "lämminsydämisimpiä ihmisiä, joita olen kohdannut".

Teksti: Jukka Lindfors

Kommentit
  • Tehtaankadun poliisimurhat järkyttivät kansaa 1997

    Steen Christensen surmasi kaksi poliisia ryöstön jälkeen.

    Koko Suomi järkyttyi, kun tanskalainen Steen Christensen surmasi teloitustyylillä kaksi suomalaista poliisia Helsingissä Tehtaankadulla 22.10.1997. Hän oli vähän aiemmin ryöstänyt Hotelli Palacen kassan Helsingin Eteläranta 10:ssä. Saaliikseen Christensen sai vähän yli 6000 markkaa (reilut 1000 euroa).

  • Seilin saarelle matkattiin arkkulaudat mukana

    Saarelle eristettiin spitaalisia ja mielisairaita.

    Turun saaristossa sijaitseva idyllinen ja vehreä Seilin saari kätkee sisäänsä hautausmaan ja monta karua kohtaloa. Saarelle perustettiin 1600-luvulla sairaala spitaalisille. Tosin lääkäreitä tai hoitoa ei ollut, perillä odotti vain eristys ja sopivaa maata hautuumaaksi. Myöhemmin Seilissä toimi naisille tarkoitettu mielisairaala. Terveen ja hullun raja oli häilyvä ja riippui usein yhteiskuntaluokasta.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto