Hyppää pääsisältöön

Honey B & T-Bones lauteilla

Honey B & The T-Bones kuului suomibluesin 1980-luvun aaltoon. Bändin musiikki on kuitenkin alusta asti rönsyillyt kauas yli puhdasoppisen bluesin rajojen.

Kitaristi Esa Kuloniemen (s. 1956) ja basisti Aija Puurtisen (s. 1959) luotsaama yhtye syntyi 1980-luvun alussa. Vuoteen 1993 saakka rumpalina toimi Ismo Puurtinen.

Bändi murtautui laajemman yleisön tietoisuuteen keikkailemalla ahkerasti rock-klubeilla ja -festivaaleilla. Se oli myös yksi ensimmäisistä kansainvälistä menestystä saaneista suomalaisista bluesorkestereista. Yhtye kiersi jo 1980-luvun lopulla Skandinaviaa ja Keski-Eurooppaa.

T-Bonesin musiikissa on ollut vaikutteita niin garagerockista, rockabillysta, psykedeliasta, jazzista, popista kuin elektrosta. Ryppyotsaisimmat bluesin ystävät eivät ole aina yhtyeen linjasta pitäneet, mutta nyttemmin ilmapiiri on muuttunut avoimemmaksi, Aija Puurtinen sanoo.

Mikä on bluesia, riippuu kuulijan puritaanisuudesta, Puurtinen toteaa. "Bluesfiilis on tärkeämpi kuin bluesin kaavoissa pysyminen."

Tietolaatikko

Esa Kuloniemi on 90-luvulta alkaen toimittanut bluesohjelmia Radiomafiassa, YleQ:ssa ja YLE Radio Suomessa.
Aija Puurtinen valmistui musiikin maisteriksi vuonna 1991. Hän on opettanut laulua mm. Sibelius-Akatemiassa ja toteuttanut monia sooloprojektejaan.
V-8 Ford. Puurtinen, Aija - Kuloniemi, Esa. Levytetty 1986.
Poor Boy. Wilkins, Robert (säv, san). Kuloniemi, Esa (sov). Levytetty 1990.
Wolf Is Back. Kuloniemi, Esa (säv, san). Levytetty 1986.
Rocket to the Moon. Puurtinen, Aija (säv, sov, san). Kuloniemi, Esa (säv, sov, san). Levytetty 1987.

  • Tehtaan varjossa – työläisnuorukaisen pyrkimys henkiseen kasvuun

    Toivo Pekkasen läpimurtoteos neliosaisena sarjana.

    Tehtaan varjossa on työläiskirjailijana tunnetun Toivo Pekkasen osin omaelämäkerrallisia aineksia sisältävään läpimurtoteokseen perustuva neliosainen tv-elokuva. Sisällissodan jälkeiseen aikaan sijoittuva romaani ilmestyi 1932.

  • Kapea vyötärö ja muhkea kellohelma – ompele itsellesi 1950-luvun mekko!

    Anna-Liisa Tiluksen mekon kaavat tässä artikkelissa.

    Maaseudulta maailmalle -ohjelman ensimmäisessä osassa Anna-Liisa Tiluksen yllä on pehmeästä villakankaasta tehty mekko. Tästä artikkelista löydät kaavat ja ohjeet 1950-luvun mukaisen mekon tekemiseen! Maaseudulta maailmalle -sarja Areenassa Anna-Liisa Tiluksen yllä nähtävä mekko on aito 1950-luvun vaate, joka löytyi Ylen puvustosta. Sen materiaalina on käytetty pehmeää villakangasta.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto