Hyppää pääsisältöön

Pepe Ahlqvist: Woke Up This Morning

Huuliharpisti Pepe Ahlqvistista tuli 1980-luvulla kotimaisen bluesin keulahahmo. Vuonna 1988 tv taltioi hänen esiintymisensä Oiling Boiling Bandin kanssa.

Tietolaatikko

Woke Up This Morning (My Baby´s Gone). Säv. ja san. B. B. King.

Pertti "Pepe" Ahlqvist (s. 1956) aloitti bluesin soiton 1960-luvun lopulla vasta toiselle kymmenelle ehtineenä. Laajempaan tietoisuuteen hän nousi lahtelaisen Chicago Overcoat -yhtyeen keulahahmona 1970-luvun puolivälissä.

CO:n hajottua 1980-luvun alussa Ahlqvist aloitti soolouran. 80-luvulla hänen eri musiikkityyleistä vaikutteita ottava bluesinsa oli suosittua liveviihdettä. Ahlqvist oli myös mainoksissa ja levytyksissä ahkerasti käytetty sessioharpisti.

Ahlqvistin omista yhtyeistä tunnetuimpia ovat H.A.R.P. ja Rolling Tumbleweed. Vuodesta 2002 alkaen hän ja Heikki Silvennoinen ovat vetäneet SF-Blues-projektia, jossa ovat olleet mukana mm. Eero Raittinen ja Dave Lindholm.

Teksti: Jukka Lindfors

  • Tehtaan varjossa – työläisnuorukaisen pyrkimys henkiseen kasvuun

    Toivo Pekkasen läpimurtoteos neliosaisena sarjana.

    Tehtaan varjossa on työläiskirjailijana tunnetun Toivo Pekkasen osin omaelämäkerrallisia aineksia sisältävään läpimurtoteokseen perustuva neliosainen tv-elokuva. Sisällissodan jälkeiseen aikaan sijoittuva romaani ilmestyi 1932.

  • Kapea vyötärö ja muhkea kellohelma – ompele itsellesi 1950-luvun mekko!

    Anna-Liisa Tiluksen mekon kaavat tässä artikkelissa.

    Maaseudulta maailmalle -ohjelman ensimmäisessä osassa Anna-Liisa Tiluksen yllä on pehmeästä villakankaasta tehty mekko. Tästä artikkelista löydät kaavat ja ohjeet 1950-luvun mukaisen mekon tekemiseen! Maaseudulta maailmalle -sarja Areenassa Anna-Liisa Tiluksen yllä nähtävä mekko on aito 1950-luvun vaate, joka löytyi Ylen puvustosta. Sen materiaalina on käytetty pehmeää villakangasta.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto