Hyppää pääsisältöön

Villahousupakko

Villahousupakko on valmistumisvuotensa 1977 esittelytekstin mukaan lastennäytelmä epäterveellisestä farkkumuodista laulujen ja huumorin avulla. Elokuvassa Timo Antero Kuusisto on ollut kipeänä muutaman päivän, ja nyt on aika palata kouluun. Isä käskee pukeutumaan lämpimästi.

Pian Timolle selviää, että isä vaatii häntä panemaan jalkaan nöyryyttävät, sydänpaikatut villahousut.

Ei mun keuhkot takapuolessa ole!― Timo Antero isälleen

Koulussa on luvassa vielä yllätys, jonka vuoksi Timo ehkä joutuu riisumaan päällyshousunsa ja näyttämään nolot villahousunsa.

Pojan levoton mieli laukkaa, eikä ainekirjoituksestakaan tule juuri mitään.

Pelkona on lisäksi, että poika jää vaille suurta herkkuaan, lihapullia.

Rooleissa

Kyösti Väntänen (Timo Antero)
Juha Hyppönen (isä)
Pirkkoliisa Tikka (opettaja)
Esa Pakarinen junior (lääkäri)
Heikki Kahila (uutistenlukija)
Minna Salo (Tiina)
Anna-Liisa Kainulainen (Bertta)

Näyttelijöiden lisäksi mukana oli Mäkkylän koulun oppilaita vuodelta 1977.

Ohjaaja: Raili Rusto
Käsikirjoittaja: Asko Martinheimo
Kuvaussuunnittelija: Eero Kaartinen
Leikkaaja: Anna-Liisa Ukkola
Musiikin suunnittelijat: Hillel Tokazier ja Kari Rydman
Äänisuunnittelija: Jyrki Pirhonen
Laulujen sanoitus: Kaarina Helakisa
Kuvaussihteeri: Sirpa Silventoinen

Villahousupakko-elokuvassa 1977 Timo (Kyösti Väntänen) lääkärin (Esa Pakarinen junior) vastaanotolla, taustalla opettaja (Pirkkoliisa Tikka)
Timo (Kyösti Väntänen) lääkärin (Esa Pakarinen junior) vastaanotolla, taustalla opettaja (Pirkkoliisa Tikka) Villahousupakko-elokuvassa 1977 Villahousupakko-elokuvassa 1977 Timo (Kyösti Väntänen) lääkärin (Esa Pakarinen junior) vastaanotolla, taustalla opettaja (Pirkkoliisa Tikka) Kuva: Håkan Sandblom / Yle Kuvapalvelu Villahousupakko,Esa Pakarinen Junior,1977,Pirkkoliisa Tikka,Kyösti Väntänen
Kommentit
 • Luontoilta jakoi luontotietoutta leppoisasti ammattitaidolla

  Alkuperäistä Luontoiltaa esitettiin 32 vuotta.

  Suomalaisten kontaktiohjelmien pioneeri Luontoilta aloitti lähetyksensä radiossa 26.huhtikuuta 1975. Vuodesta 1982 lähtien ohjelmaa esitettiin myös television puolella. Yleisön rakastamaa luonto-ohjelmaa tehtiin 32 vuoden aikana 519 jaksoa.

 • Ehyesti säröinen tv-elokuva Hiljaiset laulut kuvasi paikkaansa etsiviä nuoria

  Tuomas Sallisen elokuva valmistui vuonna 1994

  Vuonna 1994 esitetty Tuomas Sallisen tv-elokuva Hiljaiset laulut on vahvasti ajassaan oleva voimakas kuvaus nuorista, jotka ystävyydestä huolimatta kärsivät erilaisista vieraantuneisuuden tunteista. Vaikka tarina on rikkonainen eikä helppoja vastauksia ole, pysyy kertomus erinomaisesti koossa. Keskeisellä sijalla elokuvassa on sen äänimaisema.

 • Hiljainen poika tahtoo auttaa

  Nuori Jarmo Mäkinen teki roolin vähäpuheisena hyväntekijänä

  Jarmo Mäkinen tunnetaan miehekkään ja vähäpuheisen suomalaismiehen rooleista. Jo vuonna 1992 ilmestyneessä Hiljainen poika -lyhytdraamassa Mäkinen esittää vakavaa ja hiljaista, joskin myös herkkää ja empaattista sivustakatsojaa. Empatiasta Kari Paukkusen lyhytelokuva pitkälti kertookin. Mäkisen hahmo seuraa keskellä yötä, kun joukko nuoria remuaa yökerhon edustalla.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto