Hyppää pääsisältöön

Klassikkokomedia Villahousupakko oli vastaisku epäterveelliselle farkkumuodille

"Lastennäytelmä epäterveellisestä farkkumuodista laulujen ja huumorin avulla", määritteli Villahousupakon esittelyteksti vuonna 1977. Vaikea sanoa, menikö sanoma perille vai ei, mutta yksi asia on varma: Asko Martinheimon kirjoittama ja Raili Ruston ohjaama komedia on aikakauden lapsille todellinen tv-klassikko.

Yleisön toivomuksesta Villahousupakko on katsottavissa pysyvästi Areenassa 14.2.2019 alkaen.

On talvi, Timo Antero Kuusisto (Kyösti Väntänen) on ollut kipeänä muutaman päivän, ja nyt on aika palata kouluun. Isä (Juha Hyppönen) käskee pukeutumaan lämpimästi. Pian Timolle selviää, että isä vaatii häntä panemaan jalkaan nöyryyttävät, sydänpaikatut villahousut.

Koulussa on luvassa vielä yllätys: lääkärintarkastus. Timo joutuu siis ehkä riisumaan päällyshousunsa ja näyttämään nolot villahousunsa. Pojan levoton mieli laukkaa, eikä ainekirjoituksestakaan tule juuri mitään. Eikä tässäkään vielä kaikki: tarkastuksen vuoksi saattaa olla, että hän jää vaille suurta herkkuaan, lihapullia.

Villahousut jalkaan, tai tulee kansantaloustappio!― Isä käskee pukeutumaan lämpimästi

Alkujaan radiokuunnelma

Nuortenkirjailija Asko Martinheimo kirjoitti Villahousupakon alun perin radioon, jossa se kuultiin vuonna 1974 osana Tapahtui Horsmavaarassa -koululaiskuunnelmasarjaa. Pääosissa kuullaan Juha Vallaa, Yrjö Tähtelää, Aili Montosta ja Kauko Helovirtaa. Tarinan alkuluvun lukee Elina Salo.

Otteita Villahousupakosta

Ei mun keuhkot takapuolessa ole!― Timo Antero vastaa isälleen

Villahousupakko: tekijät ja näyttelijät

Ohjaaja: Raili Rusto
Käsikirjoittaja: Asko Martinheimo
Kuvaussuunnittelija: Eero Kaartinen
Leikkaaja: Anna-Liisa Ukkola
Musiikin suunnittelijat: Hillel Tokazier ja Kari Rydman
Äänisuunnittelija: Jyrki Pirhonen
Laulujen sanoitus: Kaarina Helakisa
Kuvaussihteeri: Sirpa Silventoinen

Kyösti Väntänen (Timo Antero)
Juha Hyppönen (isä)
Pirkkoliisa Tikka (opettaja)
Esa Pakarinen junior (lääkäri)
Heikki Kahila (uutistenlukija)
Minna Salo (Tiina)
Anna-Liisa Kainulainen (Bertta)

Näyttelijöiden lisäksi mukana oli Mäkkylän koulun oppilaita vuodelta 1977.

Lue lisää:

Villahousujen asiaa ajettiin rokilla

Uutisankkuri Heikki Kahila kertoo televisiossa presidentin määräämästä villahousupakosta ja nousee pöydälle jammailemaan purjevenepöksyissään. Railakas Villahousurock esittelee 1970-luvun kuviollista ja kukikasta villahousumuotia.

Lisää ohjelmasta

Kommentit