Hyppää pääsisältöön

Börje Lampenius: Jos sais kerran reissullansa

Näyttelijä-laulaja Börje Lampenius ilakoi lapinpuvussa rekilaulun tahtiin vuonna 1959. Välillä meno yltää suorastaan rokkaavaksi.

Viulisti Linda Lampeniuksen isä Börje Lampenius teki varsinaisen elämäntyönsä teatterin parissa. Näyttelemisen lisäksi hän toimi myös ohjaajana ja joskus jopa lavastajana.

Lampenius levytti 1950-luvulla kolmattakymmentä iskelmää. Niihin kuuluvat mm. Vanha riimu, Istanbul, Nainen - mies ja Erämaajärven mökki.

Ohjelma En för alla rakentuu roolileikille, jossa Lampenius esiintyy milloin espanjalaisena herrasmiehenä, milloin tutkimusmatkailijana. Kuten oheinen leike osoittaa, asujen ei tarvinnut liittyä kovin kiinteästi laulujen aihepiiriin.

En för alla oli tiettävästi ensimmäinen yhteispohjoismainen tv-ohjelma.

Kommentit
 • Möttönen ja Vehtaaja ratkovat Tehtäviä isolla T:llä

  Raija Orasen lastenkuunnelmasarja nyt pysyvästi Areenassa.

  Raija Oranen on urallaan kirjoittanut niin romaaneja, lastenkirjoja, novelleja kuin elokuva- ja televisokäsikirjoituksia. Hänen esikoislastenkirjansa Möttönen ja vehtaaja ilmestyi vuonna 1979 ja siitä tehtiin samaisena vuonna Ylelle radiokuunnelma. Lukijoina toimivat Jyrki Kovaleff, Aune Lind, Seppo Kolehmainen sekä Lea Pennanen-Mattila.

 • Pullantuoksuinen Hannes vaiko bensankatkuinen Sulo? Testaa, kuka tv-sarjojemme isähahmoista olet!

  Elävän arkiston leikkimielinen isyystesti.

  Oletko isänä Kotikadun Hannes vaiko Rintamäkeläisten Antti? Tai vaikkapa Kyllä isä osaa -sarjan isä? Se selviää tekemällä Elävän arkiston leikkimielisen isyystestin: valitse vastauksista vaihtoehto, joka kuvaa itseäsi parhaiten. Halutessasi voit toki myös selvittää, ketä suomalaista draamaisää oma isäsi muistuttaa. Onnea matkaan!

 • Venäläisen kirjanpitäjän traaginen kuolema käynnisti pitkän ketjun – Likaisen rahan liikkeitä etsitään eurooppalaisista pankeista

  Rahanpesuepäilyjä myös Suomessa toimivissa pankeissa.

  Eurooppalaiset pankit ovat joutuneet viime vuosina useiden rahanpesuepäilyjen kohteeksi. Viimeksi esillä on ollut Danske Bankin sekä Nordean epäillyt yhteydet rikollisen venäläisen rahan pesuoperaatioihin. Yksi epäilty rikollisen rahan lähde liittyy Sergei Magnitskin traagiseen tapaukseen. Ulkolinja kertoi tutkintavankeudessa epäselvissä oloissa kuolleen moskovalaisen kirjanpitäjän kohtalosta ohjelmassa Kuollut mies tuomiolla vuonna 2013.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto