Hyppää pääsisältöön

Koko kaupungin Vinski käveli seinien läpi ja oli parhaita kavereita harakan kanssa

Hömpstad on suomalainen pikkukaupunki 1950-luvulla. Siellä asuu punatukkainen, pisamainen ja vilkas poika Vinski. Hänen hyvä ystävänsä on apteekkari, jolta saa näkymättömyyspulveria. Teattereista ja etenkin kesäteattereista tutuiksi tulleesta Koko kaupungin Vinskistä tehtiin tv-versio 1960-luvun lopussa. Punatukkaisesta veijarista kertovat kirjat loi Aapeli eli Simo Puupponen.

Vinski on mainio pikkupoika, joka pystyy muun muassa kävelemään seinien läpi ja setvimään näin monta vaikeaa tilannetta.

Vinski kulkee pitkin Höpstadin katuja ja muuttaa monia asioita vilkkaalla ja nokkelalla mielikuvituksellaan. Vinski saa salaperäiseltä apteekkarilta jauhetta, jolla hän muuttuu näkymättömäksi ja pystyy kävelemään seinien läpi. Tämä arvoituksellinen pulveri auttaakin pikkuystäväämme monenlaisissa tilanteissa.

Koko kaupungin Vinski sekä Vinski ja Vinsentti myös kuunnelmina

Raiku Kemppi sovitti ja ohjasi Aapelin klassikkotarinat Koko kaupungin Vinski sekä Vinski ja Vinsentti Yleisradiolle kuunnelmina vuonna 1987.

Molemmat kuunnelmat on julkaistu Areenaan ja ne ovat kuunneltavissa palvelussa 17.12.2019 asti. Julkaisu on osa Ylen tekijöiden kanssa solmimaa sopimusta.

Kommentit

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto