Hyppää pääsisältöön

Ällitälli – 1970-luvun viihdettä aivokopan katveesta

Heikki Kinnunen ja Leo Lastumäki
Heikki Kinnunen ja Leo Lastumäki Ällitällissä. Heikki Kinnunen ja Leo Lastumäki Kuva: Erkki Suoni / Yle kuvapalvelu Heikki Kinnunen,Leo Lastumäki

Siloposkinen Heikki Kinnunen ja kooltaankin vakuuttava Leo Lastumäki hauskuuttivat suomalaisia Ällitällissä 1970-luvun alussa.

Ällitälliä tehtiin 1970-luvun alussa kaikkiaan 16 jakson verran. Niistä 13 oli mustavalkoisia ja kolme värillisiä. Tämä artikkeli sisältää neljä kokonaista jaksoa.

Ällitällistä oli määrä tulla perinteinen laulupitoinen huumorisarja, jossa olisi Heikki Kinnusen parina ollut Lasse Mårtenson. Kinnusen pariksi tuli kuitenkin Ilkamissa kunnostautunut Leo Lastumäki, ja sarjasta tuli sketsisarja, joka paneutui kaikenlaisiin, osin myös ajankohtaisiin aiheisiin.

Sarjaa käsikirjoittivat Erkki Tolkku (pseud. Kari Kyrönseppä), Laina Pultti (pseud. Jouni Lompolo), Raimo Meltti, Vesa Nuotio ja Pertti Reponen.

Ällitällistä muokattiin myös kansainvälinen versio, joka osallistui Montreux´n festivaaleille ja nappasi suomalaisittain herkullisen kolmannen sijan.

Ällitällin sketsejä:

Keskustele