Hyppää pääsisältöön

Lasten ruutu

Lasten ruudusta tulivat tunnetuiksi etenkin Akuliina ja Matti Merimies, jotka pohtivat monenmoisia asioita ohjelmissaan.

Lasten ruutu -ohjelmaa esitettiin TV1:ssä vuosina 1981-1988, mutta Yleisradiossa oli ollut samanniminen ohjelma myös 1960-luvun alussa.

Moni muistaa Lasten ruudusta Akuliinan ja Matti Merimiehen lisäksi hienot tunnusmusiikit, joissa liikuttiin upeassa animaatiomaassa.

Artikkelin videona on tunnusmusiikkien lisäksi Ilkka Koiviston vierailu, jossa keskustellaan linnuista ja etenkin varpusten elämästä: pesimisestä, ruoan hankkimisesta ja poikasista.

Akuliinan ääni on Aune Lindin ja Matti Merimiestä esitti Matti Ruohola.

Teksti: Paavo Rytsä

Kommentit
  • Uuden musiikin ilotulitusta jo kymmenen tuotantokauden verran – katso UMK:n finaaliesitykset kautta aikojen

    Elävän arkiston kooste UMK:sta vuosien varrelta.

    Uuden Musiikin Kilpailu (UMK) järjestettiin ensimmäistä kertaa vuonna 2012, jolloin se korvasi Yleisradion perinteisen Euroviisukarsinnan. UMK on tuonut kansan eteen esiintyjiä niin pystymetsästä kuin koko kansan tuntemista tähdistä. Vuonna 2021 UMK järjestetään kymmenennen kerran ja sen kunniaksi Elävä arkisto on koostanut tähän artikkeliin kaikki esitykset vuosien varrelta. Ota mukava asento ja laita korvat hörölle – tervetuloa uuden musiikin kuplaan!

  • Pieni suuri Heinola, karismaattinen Suomen läpikulkupiste

    Heinolan kaupungilla on tarinoita kerrottavanaan.

    Heinolan sijainti Suomen tieverkoston solmukohdassa johtaa monet kulkemaan tuon Päijät-Hämeessä sijaitsevan siltojen kaupungin poikki, mutta lyhyt silmäys harvemmin tutustuttaa ketään laajemmin paikkakunnan saloihin. Pienestä koostaan huolimatta Heinolan historia kätkee sisäänsä muutakin kuin vain kunnian ohikulkupaikkana, josta todistavat tähän kootut video- ja audiotaltioinnit.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto