Hyppää pääsisältöön

Juice Leskinen: Sika

Juice Leskisen vuonna 1980 ilmestynyt Sika on vaihtoehtoisten joululaulujemme rakastetuimpia edustajia. Tuubi-ohjelmassa tekijää säestää mieskööri.

Sika julkaistiin albumilla Kuusessa ollaan vuonna 1980. Levy sisälsi perinteisiä joululauluja uusina tulkintoina sekä muutamia Leskisen omia kappaleita.

Sika on yksi harvoista joululauluista, joiden keskiössä eivät ole kuusi, joulupukki tai juhlan uskonnolliset ulottuvuudet. Edes Tonttujen jouluyössä ei ole syvennytty joulupöydän antimiin yhtä perusteellisesti.

Juice Leskistä säestävässä kuorossa ovat mukana mm. Tuubin juontaja Hector sekä nimikirjoitusten metsästäjä Erkki Rapo alias Eki-setä.

Tuubin koko jakso

Kommentit
  • Tehtaankadun poliisimurhat järkyttivät kansaa 1997

    Steen Christensen surmasi kaksi poliisia ryöstön jälkeen.

    Koko Suomi järkyttyi, kun tanskalainen Steen Christensen surmasi teloitustyylillä kaksi suomalaista poliisia Helsingissä Tehtaankadulla 22.10.1997. Hän oli vähän aiemmin ryöstänyt Hotelli Palacen kassan Helsingin Eteläranta 10:ssä. Saaliikseen Christensen sai vähän yli 6000 markkaa (reilut 1000 euroa).

  • Seilin saarelle matkattiin arkkulaudat mukana

    Saarelle eristettiin spitaalisia ja mielisairaita.

    Turun saaristossa sijaitseva idyllinen ja vehreä Seilin saari kätkee sisäänsä hautausmaan ja monta karua kohtaloa. Saarelle perustettiin 1600-luvulla sairaala spitaalisille. Tosin lääkäreitä tai hoitoa ei ollut, perillä odotti vain eristys ja sopivaa maata hautuumaaksi. Myöhemmin Seilissä toimi naisille tarkoitettu mielisairaala. Terveen ja hullun raja oli häilyvä ja riippui usein yhteiskuntaluokasta.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto