Hyppää pääsisältöön

Röllin joulu

Röllin joulu kertoo jouluun valmistautumisesta ja tunnelmasta Röllimetsässä ja Röllin kodissa. Päähenkilönä on tietenkin itse Rölli, jota esittää Allu Tuppurainen.

Röllimetsään on tullut joulu. Rölli on innoissaan koristelemassa pikku kotiaan ja joulukuusta.

Kaiken ilon keskellä Rölli on hieman surullinen, koska hän ei ole koskaan saanut joululahjaa huonon käytöksensä vuoksi.

Tänä jouluna asiat ovat kuitenkin muuttuneet. Rölli saa joulupukilta iloisen jouluyllätyksen ja löytää joulumielen.

Jouluaattona 1987 esitetty Rölli ja joulu saa aikaan hyvän joulumielen ja joulutunnelman yhä uudelleen. Elävän arkiston koosteessa nähdään otteita ohjelmasta.

Teksti: Annina Landström, Hämeenkylän koulu

Kommentit
  • Uuden musiikin ilotulitusta jo kymmenen tuotantokauden verran – katso UMK:n finaaliesitykset kautta aikojen

    Elävän arkiston kooste UMK:sta vuosien varrelta.

    Uuden Musiikin Kilpailu (UMK) järjestettiin ensimmäistä kertaa vuonna 2012, jolloin se korvasi Yleisradion perinteisen Euroviisukarsinnan. UMK on tuonut kansan eteen esiintyjiä niin pystymetsästä kuin koko kansan tuntemista tähdistä. Vuonna 2021 UMK järjestetään kymmenennen kerran ja sen kunniaksi Elävä arkisto on koostanut tähän artikkeliin kaikki esitykset vuosien varrelta. Ota mukava asento ja laita korvat hörölle – tervetuloa uuden musiikin kuplaan!

  • Pieni suuri Heinola, karismaattinen Suomen läpikulkupiste

    Heinolan kaupungilla on tarinoita kerrottavanaan.

    Heinolan sijainti Suomen tieverkoston solmukohdassa johtaa monet kulkemaan tuon Päijät-Hämeessä sijaitsevan siltojen kaupungin poikki, mutta lyhyt silmäys harvemmin tutustuttaa ketään laajemmin paikkakunnan saloihin. Pienestä koostaan huolimatta Heinolan historia kätkee sisäänsä muutakin kuin vain kunnian ohikulkupaikkana, josta todistavat tähän kootut video- ja audiotaltioinnit.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto