Hyppää pääsisältöön

Rockstop hallitsi 80-luvun tv-poppia

TV2:n lähettämä Rockstop! oli 1980-luvulla alkaneista popohjelmista pitkäikäisin. Heli Nevakare toimitti ohjelmaa koko sen elinajan.

Rockstoppia lähetettiin viiden ja puolen vuoden ajan vuosina 1987-1992. Ohjelmaa tehtiin noin 80 jaksoa.

Heli Nevakare seurasi Bogartia levytyskeikalle Lontooseen ja tallensi paikallisia bändejä Pudasjärven seuraintalolla. Rockstop pyrki määrätietoisesti eroon Helsinki-Tampere-keskeisyydestä.

Alusta asti tarkoituksena oli tehdä musiikkiohjelmaa ryyditettynä Kenny Everett -tyylisellä huumorilla. Sketsien lisäksi tietoisen kevyt ote näkyi myös haastatteluissa.

Isoista tähdistä Nevakareen mieleen ovat jääneet etenkin Keith Richards, Phil Collins sekä Paul McCartney. Viimemainittu joutui esittelemään itsensä ymmyrkäisenä tuijottavalle toimittajalle "noin 30 kertaa".

Kommentit
  • Tehtaankadun poliisimurhat järkyttivät kansaa 1997

    Steen Christensen surmasi kaksi poliisia ryöstön jälkeen.

    Koko Suomi järkyttyi, kun tanskalainen Steen Christensen surmasi teloitustyylillä kaksi suomalaista poliisia Helsingissä Tehtaankadulla 22.10.1997. Hän oli vähän aiemmin ryöstänyt Hotelli Palacen kassan Helsingin Eteläranta 10:ssä. Saaliikseen Christensen sai vähän yli 6000 markkaa (reilut 1000 euroa).

  • Seilin saarelle matkattiin arkkulaudat mukana

    Saarelle eristettiin spitaalisia ja mielisairaita.

    Turun saaristossa sijaitseva idyllinen ja vehreä Seilin saari kätkee sisäänsä hautausmaan ja monta karua kohtaloa. Saarelle perustettiin 1600-luvulla sairaala spitaalisille. Tosin lääkäreitä tai hoitoa ei ollut, perillä odotti vain eristys ja sopivaa maata hautuumaaksi. Myöhemmin Seilissä toimi naisille tarkoitettu mielisairaala. Terveen ja hullun raja oli häilyvä ja riippui usein yhteiskuntaluokasta.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto