Hyppää pääsisältöön

Klamydia iskee

Klamydia on pitänyt huumoripunkin lippua korkealla vuodesta 1988. Kriitikoiden lemmikki se ei ole koskaan ollut, mutta yleisönsuosiota on riittänyt sitäkin enemmän.

Etenkin alkoholi- ja seksiaiheet ovat innoittaneet vaasalaisyhtyeen lauluntekijöitä kautta vuosien. Kappaleissaan Klamydia on tuonut sumeilematta julki mielipiteensä niin jupeista kuin pakkoruotsista.

Vuoden 1991 Miss Suomi -kisan perintöprinsessa Nina Autio sai Klamydialta oman laulunsa vuonna 1992.


Klamydia osasi laulaa myös vakavasti vakavista asioista. Pedofiliaa käsittelevä Kosketus on levytetty vuonna 1997.

.


Vuonna 1999 Klamydia oli tv-haastattelussa ja aiheena oli muun muassa Tripla-levyn menestys. Syksyksi yhtye lupasi uutta pitkäsoittoa. Yhtye oli ollut koossa jo kymmenen vuotta, vaikka kokoonpano olikin hieman muuttunut. Myös yhtyeen suhde mediaan oli muuttunut. Alkuvuosien vieroksunta yhtyettä kohtaan oli muuttunut kiinnostukseksi.