Hyppää pääsisältöön

Me Tammelat

Helsingin Lauttasaaressa asuvasta perheestä kertova Me Tammelat oli 1960-luvun suosituimpia televisiosarjoja.

Rouva Ruutu kertoo seuraavaa: Mainos-TV esitti Me Tammeloita joka toinen lauantai vuosina 1963-69. Sitä edelsi Tuttavamme Tarkat (MTV 1961-63), jossa keskeiset näyttelijät olivat samoja.

Keskiluokkaisen lauttasaarelaisperheen isää esitti Heimo Lepistö, äitiä Liisa Nevalainen (sarjan toinen käsikirjoittaja) ja perheen lapsia Leena Söyrinki, Markku Linnoila ja Vesa Jaarva. Isoäitiä esitti Eine Laine, joka myös ohjasi sarjaa.

Me Tammelat tehtiin suorana eikä tallella ole yhtään jaksoa. Vain lyhyitä filmille taltioituja ulko- ynnä muita kuvia on säästynyt, niistäkin osa mykkänä.

Artikkelin video on Fennadan tekemästä mainoksesta, jossa käsitellään kodinkoneita ja säästöpankkeja.

Koonnut: Paavo Rytsä

Kommentit
 • Elokuu on raadollinen elokuva ihmissuhteista, alkoholismista ja toteutumattomista unelmista

  Palkittu elokuvaklassikko on nyt pysyvästi Areenassa.

  Elokuu (1956) on Matti Kassilan käsikirjoittama ja ohjaama elokuva, jota pidetään kiistatta yhtenä suomalaisista elokuvaklassikoista. Se pohjautuu Frans Emil Sillanpään samannimiseen kirjaan vuodelta 1941. Elokuva sai ilmestyttyään yhteensä kuusi Jussi-palkintoa ja se edusti Suomea Cannesin elokuvajuhlilla 1957.

 • Kirsi Kunnaksen Tiitiäis-hahmot loikkivat Punni-pupun johdolla kirjasta radioon

  Aino-Maija Tikkanen lukee klassikkosatuja.

  Mistä löytyy korvaton pupu tai kengälle kaveri? Entä miksi prinssit hyppivät toistensa yli? Vuonna 1963 näyttelijä Aino-Maija Tikkanen kertoili Kirsi Kunnaksen rakastettuja Tiitiäisen tarinoita radioaalloille, jotka ovat viimein rantautuneet Areenaan sadunnälkäisten mielikuvitusseikkailijoiden riemuksi.

 • "Hyvä Holkeri!" – Kummelin Saldo oli taloussatiiri lama-Suomesta

  Tynnyripukuinen laman uhri ja aikakauden tutut nimet.

  Lama on vienyt Suomen syvään kriisiin useasti. 1990-luvun alun lama oli monelle kovaa aikaa. Pankkisotkujen myötä korot kipusivat taivaisiin ja moni koki henkilökohtaisen konkurssin. Komediaryhmä Kummeli otti vuosina 1993 ja 1994 kantaa maan tilanteeseen. Syntyi satiirinen sketsisarja Saldo, jossa kiitettiin ja kehuttiin aikakauden tunnetuimpia talousnimiä. Tynnyriasuinen päähenkilö menetti jopa vessanpönttönsä velkojille.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto