Hyppää pääsisältöön

Sataset ja Heikki Laitinen

Sataset-trio ja Heikki Laitinen olivat hengellisen nuorisomusiikin uranuurtajia maassamme. Televisio onnistui taltioimaan heidät vuonna 1970.

Sataset ja Heikki Laitinen oli folk-vaikutteinen kokoonpano, joka esiintyi mm. Kaustisen kansanmusiikkifestivaalilla. Heikki Laitisesta tulikin myöhemmin Sibelius-akatemian kansanmusiikkiosaston johtaja.

Ryhmä nousi esiin aikana, jolloin kirkon radikaalit peräänkuuluttivat "yhteiskunnallista vanhurskautta". Laitinen julistikin yhtyeen Nostokurki-lp:n takakannessa yhteenkuuluvuuttaan kolmannen maailman sorrettujen kanssa.

Uudenlaisen hengellisen musiikin vastaanotto ei aina ollut lämmin. Sataset joutuivat joskus vaihtamaan ohjelmistoa, koska kitara ei kaikkien mielestä sopinut kirkkoon.

Tietolaatikko

Herra Sakkeus. San. A- M. Cocagnac, säv. Heikki Laitinen, suom. Mika Viljanen.
Vaikka enkelten kielillä puhuisin. San. 1. korinttolaiskirje, säv. Heikki Laitinen.

Kommentit
  • Uuden musiikin ilotulitusta jo kymmenen tuotantokauden verran – katso UMK:n finaaliesitykset kautta aikojen

    Elävän arkiston kooste UMK:sta vuosien varrelta.

    Uuden Musiikin Kilpailu (UMK) järjestettiin ensimmäistä kertaa vuonna 2012, jolloin se korvasi Yleisradion perinteisen Euroviisukarsinnan. UMK on tuonut kansan eteen esiintyjiä niin pystymetsästä kuin koko kansan tuntemista tähdistä. Vuonna 2021 UMK järjestetään kymmenennen kerran ja sen kunniaksi Elävä arkisto on koostanut tähän artikkeliin kaikki esitykset vuosien varrelta. Ota mukava asento ja laita korvat hörölle – tervetuloa uuden musiikin kuplaan!

  • Pieni suuri Heinola, karismaattinen Suomen läpikulkupiste

    Heinolan kaupungilla on tarinoita kerrottavanaan.

    Heinolan sijainti Suomen tieverkoston solmukohdassa johtaa monet kulkemaan tuon Päijät-Hämeessä sijaitsevan siltojen kaupungin poikki, mutta lyhyt silmäys harvemmin tutustuttaa ketään laajemmin paikkakunnan saloihin. Pienestä koostaan huolimatta Heinolan historia kätkee sisäänsä muutakin kuin vain kunnian ohikulkupaikkana, josta todistavat tähän kootut video- ja audiotaltioinnit.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto