Hyppää pääsisältöön

Charlies: Kinda hurtin´(live)

Lahtelainen Charlies oli 1960-luvun lopun jytäbluesin ehdoton ykkösbändi. Harvinainen livetaltiointi on tehty Lahden Catacombi-diskossa keväällä 1971.

Tietolaatikko

Kinda hurtin´. Säv. ja sov. Charlies, san. Wellu Lehtinen. Ei levytetty.
Charliesin ainoat albumit Buttocks ja Musiikkia elokuvaan Julisteiden liimaajat ilmestyivät vuonna 1970.
Charlies hajosi vuonna 1971, ja Ravi lopetti soittamisen kokonaan. Charlies teki 70-luvulla vielä joitakin levytyksiä uudella kokoonpanolla, mutta sen legendaarisin aika oli jo takana.

Vuonna 1966 perustettu Charlies oli The Creamin, Jimi Hendrixin ja Led Zeppelinin inspiroima rockblues-kokoonpano.

Charliesin muistetuin kokoonpano oli laulaja-rumpali Wellu Lehtisen, kitaristi Eero Ravin ja basisti Kari "Pitkä" Lehtisen muodostama trio. Lehtisen keskittyessä vokalistin tehtäviin rumpaliksi tuli Ari "Kusti" Ahlgren.

Charliesin kovaäänisyyden takasivat Ravin tupla-Marshallit ja Ahlgrenin kahdet rummut. Bändi oli toimittaja Esa Kuloniemen sanoin "hurjin, pelottavin ja äänekkäin alansa edustaja".

Oheisessa taltioinnissa ääni ja kuva ovat valitettavasti keskenään hieman epätahdissa. Tallenteen historiallinen arvo korvannee kuitenkin tämän puutteen.

Teksti: Jukka Lindfors

Kommentit
 • "Hyvä Holkeri!" – Kummelin Saldo oli taloussatiiri lama-Suomesta

  Tynnyripukuinen laman uhri ja aikakauden tutut nimet.

  Lama on vienyt Suomen syvään kriisiin useasti. 1990-luvun alun lama oli monelle kovaa aikaa. Pankkisotkujen myötä korot kipusivat taivaisiin ja moni koki henkilökohtaisen konkurssin. Komediaryhmä Kummeli otti vuosina 1993 ja 1994 kantaa maan tilanteeseen. Syntyi satiirinen sketsisarja Saldo, jossa kiitettiin ja kehuttiin aikakauden tunnetuimpia talousnimiä. Tynnyriasuinen päähenkilö menetti jopa vessanpönttönsä velkojille.

 • Vodkaa, komisario Palmu! Pala YYA-Suomea tallentui filmille parodian keinoin

  Neljäs Palmu-elokuva valmistui vuonna 1969

  Matti Kassila ohjasi vuonna 1969 neljännen Palmu-elokuvansa, joka tiukimman koulukunnan mielestä ei ole Palmu-elokuva ollenkaan. Mika Waltarihan ei osallistunut enää tämän elokuvan tekoon. Tuloksena olikin siis jotakin ihan muuta: pistämättömän hauska ajankuva Suomesta, josta idänsuhteiden herkistämien valtiovallan ja tv:n parista löytyi runsaasti herkullista parodioitavaa.

 • Tellervo Koivisto puhuu naisten ja kiusattujen puolesta – pitkästä liitosta elävät rakkaus ja huumori

  Nasevaa pakinointia ja herkkää tarinointia ohjelmissa.

  Tellervo Koivisto sanailee suoraan kameralle verotuksesta ja tasa-arvosta, kommentoi viistosti puolisonsa edesottamuksia dokumentissa ja avaa ajatuksiaan sekä rakkaita ja raskaita elämänvaiheita haastatteluissa. Yhteinen elämä Mauno Koiviston kanssa antoi kummallekin mahdollisuuden vaikuttaa yhteiskuntaan omalla tavallaan. Tosin puoliso kutsui vahvasti argumentoivaa vaimoaan myös "anti-muusaksi". Rakkaus, huumori ja kohdatut vastoinkäymiset liimasivat parin yhteen.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto