Hyppää pääsisältöön

Jousiammunnan MM-kisat Suomessa 1955

Jousiammunnan MM-kisat saatiin ensi kertaa Helsinkiin vuonna 1955. Suomen saalis turnauksesta oli kaksi hopeaa ja yksi pronssimitali.

Tietolaatikko

Filmikatsauksilla tarkoitetaan kotimaisia lyhytelokuvia, joita esitettiin 1930-1970-luvuilla pitkän elokuvan edellä elokuvateattereissa. Sisällöltään valistavien, opetuksellisten ja uutisluontoisten katsausten kulta-aikaa oli 1950-luku.

Miesten kilpailussa oli mukana keihään entinen olympiavoittaja Tapio Rautavaara. Kisan voitti kuitenkin Ruotsin Nils Andersson.

Naisten ykköseksi sijoittui Puolan Katarzyna Wisniowska. Suomen Impi Hartikainen ylsi pronssille.

Miesten joukkuekilpailussa kultaa ottivat ruotsalaiset, hyvänä kakkosena oli Suomi.

Naisten joukkuekisassa Suomi oli voittanut kultaa vuosina 1950 ja 1953. Kotikisoissa isäntämaa jäi kuitenkin hopealle Iso-Britannian jälkeen.

Uutisfilmin mukaan jousiammunta on sikäli mainio urheilulaji, että siinä "pulskakin tyttö voi menestyä".

Teksti: Jukka Lindfors

  • Tehtaan varjossa – työläisnuorukaisen pyrkimys henkiseen kasvuun

    Toivo Pekkasen läpimurtoteos neliosaisena sarjana.

    Tehtaan varjossa on työläiskirjailijana tunnetun Toivo Pekkasen osin omaelämäkerrallisia aineksia sisältävään läpimurtoteokseen perustuva neliosainen tv-elokuva. Sisällissodan jälkeiseen aikaan sijoittuva romaani ilmestyi 1932.

  • Kapea vyötärö ja muhkea kellohelma – ompele itsellesi 1950-luvun mekko!

    Anna-Liisa Tiluksen mekon kaavat tässä artikkelissa.

    Maaseudulta maailmalle -ohjelman ensimmäisessä osassa Anna-Liisa Tiluksen yllä on pehmeästä villakankaasta tehty mekko. Tästä artikkelista löydät kaavat ja ohjeet 1950-luvun mukaisen mekon tekemiseen! Maaseudulta maailmalle -sarja Areenassa Anna-Liisa Tiluksen yllä nähtävä mekko on aito 1950-luvun vaate, joka löytyi Ylen puvustosta. Sen materiaalina on käytetty pehmeää villakangasta.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto