Hyppää pääsisältöön

Euroviisuedustaja Hanna Pakarinen

urovision laulukilpailu, finaaliharjoitukset. Suomen edustaja Hanna Pakarinen  lavalla, esittää kappaleen "Leave me alone"
urovision laulukilpailu, finaaliharjoitukset. Suomen edustaja Hanna Pakarinen lavalla, esittää kappaleen "Leave me alone" Kuva: Heli Sorjonen / Yle Euroviisut,Hanna Pakarinen

Hanna Pakarinen edusti Suomea kappaleella Leave Me Alone Helsingissä pidetyssä Eurovision laulukilpailussa toukokuussa 2007.

Suomen edustaja valittiin monivaiheisessa karsinnassa, jossa kutsuartistit esittivät kukin kaksi kappaletta. Pakarinen esitti karsinnoissa artistin itsensä sanoittamat kappaleet Tell me what to do ja Leave Me alone, joista yleisö valitsi paremmaksi jälkimmäisen. Voittokappaleen on säveltänyt Martti Vuorinen ja Pakarisen toisen kappaleen Lasse Kurki.

Paljon puhutussa superfinaalissa olivat mukana Hannan lisäksi Lovex-yhtye kappaleella Anyone Anymore ja Thunderstone kappaleella Face in the mirror. Pakarinen keräsi voittopotin, 44 prosenttia äänistä ja valittiin näin Suomen edustajaksi.

Hanna Pakarisen viisuihin valmistautuminen oli erityishuomion alla keväällä 2007, kun Suomi sai kunnian järjestää kilpailun ensi kertaa Lordin voiton jälkeen. Laulaja kokikin viisuhuuman ja paparazzien kiinnostuksen menneen välillä hieman liiallisuuksiin.

Vuoden 2006 voittajamaana Suomi oli automaattisesti mukana Eurovision laulukilpailun finaalissa. Hanna Pakarinen keräsi kahdelta maalta, Ruotsilta ja Islannilta täydet pisteet, ja vei Suomen täpärästi ohi Ruotsin vuoden 2007 viisujen 17. sijalle.

Suomen sijoitus oli hyvä vanhoihin Länsi-Euroopan euroviisuvaltoihin verrattuna, sillä useat maat karsiutuivat jo semifinaalissa, ja esimerkiksi kilpailun neljä suurinta rahoittajamaata Britannia, Ranska, Saksa ja Espanja saivat pitää Helsingin viisujen finaalissa häntäpäätä.

Kommentit