Hyppää pääsisältöön

Läskilinssi rakastuu

1970-luvulla tehdyn lasten- ja nuortensarjan Läskilinssin sanoma ei vanhene: tovereita ei kiusata, vaikka toinen olisi erilainen kuin muut.

Läskilinssi on turkulainen koululaispoika, joka tietää opettajia ja rehtoreita enemmän ja jonka herkkua on sinihomejuusto.

Läskilinssiä kiusataan ja parjataan, mutta hänellä on oma mielikuvitusmaailmansa, jossa hän pärjää. Myöskin rakastavat vanhemmat auttavat poikaa jaksamaan.

Naurunalaisena olevalla pojalla on oman todellisuutensa lisäksi myös toinen syy olla iloinen, sillä hänen luokalleen on tullut uusi oppilas Suvi-Elina, joka saa Läskilinssin sydämen pomppimaan.

Äitikin huomaa, että poika taitaa olla rakastunut.

Läskilinssi on TV2:n Lastenohjelmien toimituksen lastensarja, jonka on käsikirjoittanut Erkki Mäkinen ja Matti Ijäs, joka on myös ohjannut ohjelman. Musiikin on säveltänyt Jukka Siikavire.

Itse Läskilinssiä esittää Esa Sosunow ja Suvi-Elinaa Liisa Niemi.

Lue lisää:

Läskilinssin selviytymistarina oli Matti Ijäksen ensimmäinen draamaohjaus

Matti Ijäksen ja Erkki Mäkisen kirjoittama lasten- ja nuortensarja Läskilinssi kertoo ystävyydestä ja yksinäisyydestä, huumorin ja mielikuvituksen voimasta sekä perheen tuen merkityksestä. Ijäksen ohjaus on myös oivallinen taltio 1970-luvun tyylistä, Turusta ja yhteiskunnasta. Tarinaa siivittää Jukka Siikavireen säveltämä musiikki.

Kommentit