Hyppää pääsisältöön

Tapani Kansa: Tulkaa tytöt takaisin

Tapani Kansa on menestynyt laulamisen lisäksi myös säveltäjänä ja sanoittajana. Tulkaa tytöt takaisin on vuodelta 1978.

Kansa on sekä säveltänyt että sanoittanut kappaleen, ja se nousi jukeboksilistalle lokakuussa 1978.

Laulu on mukana useilla Tapani Kansan levyillä, ja se on mukana myös legendaarisella Finnhits 9 -levyllä. Laulu on herännyt uudelleen eloon 1990- ja 2000-luvulla karaokeinnostuksen myötä.

Artikkelin video on kuvattu uudenvuodenaattona 1978 TV1:n vuoden vaihtumisen kunniaksi järjestetyssä konsertissa. Taltiointi on Suomalaisesta yhteiskoulusta Helsingistä.

Teksti: Paavo Rytsä

Kommentit
  • Uuden musiikin ilotulitusta jo kymmenen tuotantokauden verran – katso UMK:n finaaliesitykset kautta aikojen

    Elävän arkiston kooste UMK:sta vuosien varrelta.

    Uuden Musiikin Kilpailu (UMK) järjestettiin ensimmäistä kertaa vuonna 2012, jolloin se korvasi Yleisradion perinteisen Euroviisukarsinnan. UMK on tuonut kansan eteen esiintyjiä niin pystymetsästä kuin koko kansan tuntemista tähdistä. Vuonna 2021 UMK järjestetään kymmenennen kerran ja sen kunniaksi Elävä arkisto on koostanut tähän artikkeliin kaikki esitykset vuosien varrelta. Ota mukava asento ja laita korvat hörölle – tervetuloa uuden musiikin kuplaan!

  • Pieni suuri Heinola, karismaattinen Suomen läpikulkupiste

    Heinolan kaupungilla on tarinoita kerrottavanaan.

    Heinolan sijainti Suomen tieverkoston solmukohdassa johtaa monet kulkemaan tuon Päijät-Hämeessä sijaitsevan siltojen kaupungin poikki, mutta lyhyt silmäys harvemmin tutustuttaa ketään laajemmin paikkakunnan saloihin. Pienestä koostaan huolimatta Heinolan historia kätkee sisäänsä muutakin kuin vain kunnian ohikulkupaikkana, josta todistavat tähän kootut video- ja audiotaltioinnit.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto