Hyppää pääsisältöön

Taiska: Tien selvemmin nään

Taiska esitti uudenvuoden konsertissa 1978 romanttisesta amerikkalaiselokuvasta peräisin olevan laulun Tien selvemmin nään.

Laulu on alkuperäiseltä nimeltään You light up my life ja se on osa samannimisen elokuvan musiikkia, joka palkittiin sekä Grammylla että Oscarilla.

Musiikin säveltämisen lisäksi Joe Brooks ohjasi ja käsikirjoitti elokuvan. Laulun esitti englanniksi alunperin Debby Boone. Myöhemmin sen on levyttänyt mm. Jose Carreras, Whitney Houston ja LeAnn Rimes.

Suomeksi laulun on levyttänyt Camilla (1978) ja Anna Eriksson (2002). Artikkelin videon suomenkieliset sanat on tehnyt Pertti Reponen ja Anna Erikssonin version Kaisu Liuhala.

Taiskan esitys on vuodelta 1978, jolloin hän oli voittanut Suomen interviisukarsinnan kappaleella Miksi näin.

Teksti: Paavo Rytsä

Kommentit
 • Elokuu on raadollinen elokuva ihmissuhteista, alkoholismista ja toteutumattomista unelmista

  Palkittu elokuvaklassikko on nyt pysyvästi Areenassa.

  Elokuu (1956) on Matti Kassilan käsikirjoittama ja ohjaama elokuva, jota pidetään kiistatta yhtenä suomalaisista elokuvaklassikoista. Se pohjautuu Frans Emil Sillanpään samannimiseen kirjaan vuodelta 1941. Elokuva sai ilmestyttyään yhteensä kuusi Jussi-palkintoa ja se edusti Suomea Cannesin elokuvajuhlilla 1957.

 • Kirsi Kunnaksen Tiitiäis-hahmot loikkivat Punni-pupun johdolla kirjasta radioon

  Aino-Maija Tikkanen lukee klassikkosatuja.

  Mistä löytyy korvaton pupu tai kengälle kaveri? Entä miksi prinssit hyppivät toistensa yli? Vuonna 1963 näyttelijä Aino-Maija Tikkanen kertoili Kirsi Kunnaksen rakastettuja Tiitiäisen tarinoita radioaalloille, jotka ovat viimein rantautuneet Areenaan sadunnälkäisten mielikuvitusseikkailijoiden riemuksi.

 • "Hyvä Holkeri!" – Kummelin Saldo oli taloussatiiri lama-Suomesta

  Tynnyripukuinen laman uhri ja aikakauden tutut nimet.

  Lama on vienyt Suomen syvään kriisiin useasti. 1990-luvun alun lama oli monelle kovaa aikaa. Pankkisotkujen myötä korot kipusivat taivaisiin ja moni koki henkilökohtaisen konkurssin. Komediaryhmä Kummeli otti vuosina 1993 ja 1994 kantaa maan tilanteeseen. Syntyi satiirinen sketsisarja Saldo, jossa kiitettiin ja kehuttiin aikakauden tunnetuimpia talousnimiä. Tynnyriasuinen päähenkilö menetti jopa vessanpönttönsä velkojille.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto