Hyppää pääsisältöön

Vimma - naisten yrittäjätarinoita

Suomessa on enemmän naisyrittäjyyttä kuin EU:ssa keskimäärin. Naisten yrittäjätarinoissa elinvoimainen yrittäjyys syntyy tekemisen vimmasta.

Suomalaiset naiset pohtivat pitkään ennen kuin aloittavat yrittäjinä. He eivät hae yritystoiminnasta ensisijaisesti voittoa, vaan haluavat toteuttaa itseään ja ylläpitää ammatillista identiteettiään.

Naisyrittäjät toimivat usein yksinyrittäjinä. 1990-luvulta alkaen naisten toimiminen asiantuntija- ja suunnittelutehtävissä on lisääntynyt. Kasvavia toimialoja 2000-luvulla ovat terveys- ja kotipalvelut.

Mistä suomalainen yrittäjänainen löytää esikuvansa, verkostonsa ja psykologisen tuen? Miten yrittäjyys ja perhe-elämä sovitetaan yhteen? Mitä on onnistumisen takana? Muun muassa näihin kysymyksiin yrittäjänaiset vastaavat Virpi Adamssonin toimittamassa ohjelmassa vuonna 2005.

Teksti: Rita Landström

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto