Hyppää pääsisältöön

Miten minusta tuli Susikoira Roi -tähti?

Paavo Westerbergin ensimmäinen rooli Yleisradiossa oli lastenkomediassa Kolme mummoa, joka esitettiin televisiossa ensi kerran vuonna 1983.

Komedia kertoi mummosta, jolla on kolme roolia. Westerberg esitti sarjassa ujoutta potevaa tyttärenpoikaa Karoa.

Nuori näyttelijälupaus oli mukana myös vuoden 1983 joulukalenterissa Ison tontun apulaisena ja seuraavana vuonna lastenelokuvassa Ystävyyden saari.

Vuonna 1985 oli vuorossa puolestaan Tyttö ja papukaija. Se oli tarina Elisa-tytöstä, joka halusi itselleen lemmikkieläimen. Westerberg esitti siinä kaimaansa eli Paavoa.

Pian oli vuorossa lasten jännityssarja Susikoira Roi, joka esitettiin TV1:ssä alkuvuodesta 1987. Seuraavana syksynä nuori näyttelijä tähditti Roin seikkailua saaristossa.

Paavo Westerberg tunnetaan näyttelijän työn lisäksi käsikirjoittajana, näytelmäkirjailijana ja ohjaajana.

Teksti: Paavo Rytsä

  • Tehtaankadun poliisimurhat järkyttivät kansaa 1997

    Steen Christensen surmasi kaksi poliisia ryöstön jälkeen.

    Koko Suomi järkyttyi, kun tanskalainen Steen Christensen surmasi teloitustyylillä kaksi suomalaista poliisia Helsingissä Tehtaankadulla 22.10.1997. Hän oli vähän aiemmin ryöstänyt Hotelli Palacen kassan Helsingin Eteläranta 10:ssä. Saaliikseen Christensen sai vähän yli 6000 markkaa (reilut 1000 euroa).

  • Seilin saarelle matkattiin arkkulaudat mukana

    Saarelle eristettiin spitaalisia ja mielisairaita.

    Turun saaristossa sijaitseva idyllinen ja vehreä Seilin saari kätkee sisäänsä hautausmaan ja monta karua kohtaloa. Saarelle perustettiin 1600-luvulla sairaala spitaalisille. Tosin lääkäreitä tai hoitoa ei ollut, perillä odotti vain eristys ja sopivaa maata hautuumaaksi. Myöhemmin Seilissä toimi naisille tarkoitettu mielisairaala. Terveen ja hullun raja oli häilyvä ja riippui usein yhteiskuntaluokasta.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto