Hyppää pääsisältöön

Miten minusta tuli Susikoira Roi -tähti?

Paavo Westerbergin ensimmäinen rooli Yleisradiossa oli lastenkomediassa Kolme mummoa, joka esitettiin televisiossa ensi kerran vuonna 1983.

Komedia kertoi mummosta, jolla on kolme roolia. Westerberg esitti sarjassa ujoutta potevaa tyttärenpoikaa Karoa.

Nuori näyttelijälupaus oli mukana myös vuoden 1983 joulukalenterissa Ison tontun apulaisena ja seuraavana vuonna lastenelokuvassa Ystävyyden saari.

Vuonna 1985 oli vuorossa puolestaan Tyttö ja papukaija. Se oli tarina Elisa-tytöstä, joka halusi itselleen lemmikkieläimen. Westerberg esitti siinä kaimaansa eli Paavoa.

Pian oli vuorossa lasten jännityssarja Susikoira Roi, joka esitettiin TV1:ssä alkuvuodesta 1987. Seuraavana syksynä nuori näyttelijä tähditti Roin seikkailua saaristossa.

Paavo Westerberg tunnetaan näyttelijän työn lisäksi käsikirjoittajana, näytelmäkirjailijana ja ohjaajana.

Teksti: Paavo Rytsä

  • Haapa klapisee ja sumu pitää ääntä Tiina Harpfin lastenkuunnelmissa

    Tiina Harpf jätti puumerkkinsä Lasten Radion seikkailuihin

    Mustan myllyn mestari ja Velhojuuri ovat esimerkkejä Yle Areenassa olevista lastentuotannoista, jotka Tiina Harpf ohjasi Yleisradiolle 1980-luvulla. Harpfin kuunnelmat klapisevat, helisevät, ja joskus niissä soi aimo annos hiljaisuutta. Juonenkäänteistä löytyy mustaa magiaa ja noitavainoja sekä seikkailunriemua. Päähenkilöitä johdattaa usein uteliaisuus.

  • Reino Paasilinna – kiisteltyjen ohjelmien toimittajasta Ylen kiistellyksi pääjohtajaksi

    Toimittaja Reino Paasilinnasta Ylen toimitusjohtajaksi.

    Reino Paasilinna (s. 1939) oli Yleisradion toimittaja ja myöhemmin myös pääjohtaja, jonka toimittamat ohjelmat synnyttivät keskustelua ja lehtiotsikoita. Ohjelmat olivat usein myös sellaisia, jotka eivät miellyttäneet Yleisradion johtoa. Artikkeliin on koottu joitakin esimerkkejä Reino Paasilinnan toimittamista ohjelmista.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto