Hyppää pääsisältöön

Herra Marimekko, Mika Ihamuotila

Mika Ihamuotilasta tuli Marimekon uusi pääomistaja lokakuussa 2007. Entisen pankkimiehen tavoitteena on rakentaa Marimekosta muodin, sisustuksen ja lifestylen kulttibrändi.

Sampo-pankin entinen toimitusjohtaja, kauppatieteen tohtori Mika Ihamuotila
(s. 1964) jatkaa Marimekon johdossa kahden vahvan naisen työtä, Armi Ratian ja Kirsti Paakkasen.

16 vuotta Marimekkoa johtanut Paakkanen myi omistuksensa Ihamuotilalle lokakuussa 2007. Kaupan myötä Ihamuotilasta tuli Marimekon uusi toimitusjohtaja.

”Mikassa yhdistyy harvinaisella tavalla vahva yritysjohtaja sekä luova ja taiteellinen ihminen”, sanoi Paakkanen. Hän oli etsinyt työlleen jatkajaa jo kolme vuotta, kun neuvottelut Ihamuotilan kanssa käynnistyivät elokuussa 2007.

Haastattelussa 2007 Ihamuotila kertoo, miten pankkimies päätti ryhtyä designjohtajaksi. Hän puhuu myös Marimekon tavoitteista ja visiostaan tuoda Armi Ratian iloinen ja värikäs maailma tähän päivään.

Tapaamme Ihamuotilan myös hänen väitöstilaisuudessaan vuonna 1994. Nuoren tutkijan aiheena oli yrityksen omistus, pääomarakenne ja investoinnit - teoria ja sen todentaminen käytännössä.

Mika Ihamuotila aloitti työnsä Marimekon toimitusjohtajana 1.2.2008.

Teksti: Rita Landström

Kommentit
 • Elokuu on raadollinen elokuva ihmissuhteista, alkoholismista ja toteutumattomista unelmista

  Palkittu elokuvaklassikko on nyt pysyvästi Areenassa.

  Elokuu (1956) on Matti Kassilan käsikirjoittama ja ohjaama elokuva, jota pidetään kiistatta yhtenä suomalaisista elokuvaklassikoista. Se pohjautuu Frans Emil Sillanpään samannimiseen kirjaan vuodelta 1941. Elokuva sai ilmestyttyään yhteensä kuusi Jussi-palkintoa ja se edusti Suomea Cannesin elokuvajuhlilla 1957.

 • Kirsi Kunnaksen Tiitiäis-hahmot loikkivat Punni-pupun johdolla kirjasta radioon

  Aino-Maija Tikkanen lukee klassikkosatuja.

  Mistä löytyy korvaton pupu tai kengälle kaveri? Entä miksi prinssit hyppivät toistensa yli? Vuonna 1963 näyttelijä Aino-Maija Tikkanen kertoili Kirsi Kunnaksen rakastettuja Tiitiäisen tarinoita radioaalloille, jotka ovat viimein rantautuneet Areenaan sadunnälkäisten mielikuvitusseikkailijoiden riemuksi.

 • Muotihuumeita, matematiikan vaikeutta ja Tallinnan yöelämän saatananpalvojia – Nuorten uutisissa kaikki aiheet olivat "in"

  Nuorten uutisia esitettiin televisiossa vuosina 1993–1997

  Vuosina 1993–1997 televisiossa esitetty nuorten uutis- ja ajankohtaisohjelma N.Y.T. NYT – Nuorten uutiset toi tv-vastaanottimiin nuorten ilmiöitä laidasta laitaan sekä käsitteli niitä omalla suorasukaisella tyylillään. Ohjelman ankkureina toimivat toimittajat Heli Koskela ja Jani Juntunen.

 • "Hyvä Holkeri!" – Kummelin Saldo oli taloussatiiri lama-Suomesta

  Tynnyripukuinen laman uhri ja aikakauden tutut nimet.

  Lama on vienyt Suomen syvään kriisiin useasti. 1990-luvun alun lama oli monelle kovaa aikaa. Pankkisotkujen myötä korot kipusivat taivaisiin ja moni koki henkilökohtaisen konkurssin. Komediaryhmä Kummeli otti vuosina 1993 ja 1994 kantaa maan tilanteeseen. Syntyi satiirinen sketsisarja Saldo, jossa kiitettiin ja kehuttiin aikakauden tunnetuimpia talousnimiä. Tynnyriasuinen päähenkilö menetti jopa vessanpönttönsä velkojille.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto