Hyppää pääsisältöön

Motivoi koiraa herkkupaloilla, neuvoi koirankouluttaja Camilla Ketonen

Ruoka on hyvä keino motivoida koiraa vaikeampiinkin tehtäviin. Siksi koiraa kouluttaessa kannattaa pitää aina pieniä makupaloja mukana, neuvoi koirankouluttaja Camilla Ketonen Ylen Koira-tv:ssä vuonna 2007.

Koirankouluttaja Camilla Ketonen kertoi, että kouluttajan oma asenne on tärkeää, kun pyritään motivoimaan koiraa. Ketonen korosti, että koiraa kouluttaessa tunnelman tulisi olla iloinen ja kannustava.

Makupalojen lisäksi koiraa voidaan houkutella "temppuihin" myös leikin avulla. On kuitenkin myös koirarotuja, joilla on erittäin suuri tarve miellyttää isäntäänsä tai emäntäänsä. Tällaisille koirille jo pelkkä kiitos voi toimia kannustimena.

Vuonna 2007 Ylellä esitetty Koira-tv opetti koiranomistajia muun muassa siitä, miten saada koira kulkemaan hihnassa vetämättä.