Hyppää pääsisältöön

Anita Hirvonen – keikkalavojen iskelmätähti

Anita Hirvonen on suomalainen laulaja, joka on murtanut kuvaa naisiskelmätähdestä. Hän aloitti laulajanuransa jo 1960-luvulla ja nousi kansansuosioon rohkeilla ja rempseillä lauluilla ja esityksillä. Anita Hirvosta haastateltiin ohjelmassa Kansanhuvit (1993).

Anita Hirvosen ura alkoi 1960-luvun puolivälissä Jorma Weneskosken yhtyeen solistina. Yhtyeessä hänen laulettavakseen tuli rohkeitakin kappaleita, joista monet naisartistit ovat Hirvosta myöhemmin kiittäneet. Ne ikään kuin vapauttivat naislaulajat roolista, jossa heidän olisi pitänyt esittää vain "lirkutuksia" kuten haastattelija ohjelmassa Kansanhuvit (1993) asian ilmaisee. "Tuli nainen, joka sanoi, mitä tahtoi", juontaja toteaa. Anita Hirvonen antaa tästä esimerkkinä Junnu Vainion "Sormet pois" -kappaleen, josta tuli hitti.

Hän myöntää kuitenkin laulavansa lähes laidasta laitaan kappaleita, mutta tekstin on oltava hyvä. "Ronskikin kappale saa oola, kunhan teksti on hyvä. On kunnioitettava omaa työtään", Hirvonen sanoo.

Onnistuneeseen esiintymiseen laulaja tarvitsee Anita Hirvosen mukaan hyvän yleisösuhteen, sanoittajat, säveltäjät, tuottajat ja median. Hän katsoo olleensa onnekas, koska on saanut tehdä hyvien ihmisten kanssa työt.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto