Hyppää pääsisältöön

Maatalousnäyttely Alastarolla

”Koneiden laulu on nykyajan tunnus myös maataloudessa”, todistellaan Alastaron maatalousnäyttelystä kertovassa filmissä vuodelta 1956.

”Harmaat torpat ovat vaihtuneet kukoistaviksi pienviljelystiloiksi”, kuvataan ajan henkeä esittelyfilmissä.

Traktorit ja puimurit tekivät 1950-luvulla vauhdilla tuloaan ainakin suuremmille tiloille. Hevosvetoiset työkoneet olivat kuitenkin vielä pitkään käytössä.

Hevosia, lehmiä, sikoja ja lampaita esiteltiin tuttuun tapaan maatalousnäyttelyn eri osastoilla. Noin kymmenen hehtaarin näyttelyalue Loimijoen rannassa keräsi runsaasti kävijöitä.

Maatalousnäyttelyn yhteydessä vietettiin myös Alastaron maamiesseuran 70-vuotisjuhlaa.

Teksti: Reijo Perälä

Kommentit
  • Tehtaankadun poliisimurhat järkyttivät kansaa 1997

    Steen Christensen surmasi kaksi poliisia ryöstön jälkeen.

    Koko Suomi järkyttyi, kun tanskalainen Steen Christensen surmasi teloitustyylillä kaksi suomalaista poliisia Helsingissä Tehtaankadulla 22.10.1997. Hän oli vähän aiemmin ryöstänyt Hotelli Palacen kassan Helsingin Eteläranta 10:ssä. Saaliikseen Christensen sai vähän yli 6000 markkaa (reilut 1000 euroa).

  • Seilin saarelle matkattiin arkkulaudat mukana

    Saarelle eristettiin spitaalisia ja mielisairaita.

    Turun saaristossa sijaitseva idyllinen ja vehreä Seilin saari kätkee sisäänsä hautausmaan ja monta karua kohtaloa. Saarelle perustettiin 1600-luvulla sairaala spitaalisille. Tosin lääkäreitä tai hoitoa ei ollut, perillä odotti vain eristys ja sopivaa maata hautuumaaksi. Myöhemmin Seilissä toimi naisille tarkoitettu mielisairaala. Terveen ja hullun raja oli häilyvä ja riippui usein yhteiskuntaluokasta.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto