Hyppää pääsisältöön

Hjallis Harkimo navigoi maalla ja merellä

Purjehtija ja liikemies Harry ”Hjallis” Harkimo keskustelee elämästään purjeveneen puosun Ulla Roihun kanssa. Ohjelma on vuodelta 1993.

Harkimo purjehti yksin maailman ympäri 1986–87. Whitbread-purjehdukseen maailman ympäri hän osallistui aluksen päällikkönä kahdesti vuosina 1989-1990. Haastattelussa Harkimo kertoo pitkistä purjehduksista, rohkeudesta ja peloista, yksinäisyydestä ja perheen tärkeydestä.

Harkimo (s. 1953) puhuu myös lapsuudestaan ja ensimmäisistä bisneksistään. Vientipäällikkö Doris (os. Hackman) ja elokuvaohjaaja-kuvaaja Osmo Harkimon poika oppi kaupanteon alkeet jo lapsena.

Harkimo on toiminut Jokerit HC Oy:n puheenjohtajana vuodesta 1991. Hän tunnetaan myös urheilumanagerina ja Hartwall Areenan hallituksen puheenjohtajana. Idearikas innovaattori on vaikuttanut lukuisiin hankkeisiin, muun muassa Hampurin Areenan ja Helsingin Töölön jalkapallostadionin rakentamiseen.

Teksti: Rita Landström