Hyppää pääsisältöön

Pippurinen Anna Abreu

Idols-tähti kertoo musiikkiurastaan ja listaa mahdollisen Mosambikin-reissun oleellisimmat tykötarpeet Wintteri-ohjelmassa joulukuussa 2007.

Anna Abreu (s. 1990) on suomalais-portugalilaisen perheen lapsi. Viulunsoitolla uransa aloittanut laulaja sijoittui Idols-kakkoseksi vuonna 2007.

Hänen omaa nimeään kantava esikoislevy ilmestyi saman vuoden elokuussa. Seuraavana keväänä Abreu oli Emma-ehdokkaana jo viidessä eri sarjassa.

Wintteri-ohjelmassa suomalaiset nuoret pääsevät perehtymään Kirkon ulkomaanavun kehitysyhteistyöprojekteihin. Jos Annalle tulisi lähtö mosambikilaiseen kylään, hän ottaisi mukaan viidakkoveitsen, sytyttimen, teltan ja riittävästi pesuvälineitä.

Abreun vapaa-ajan mielimusiikkia ovat mm. reggaeton ja angolalainen kizomba. Peleistä Kimble on ehdoton kunkku. Wintterissä hän ottaa juontajien kanssa erän mosambikilaista heittopeliä.

Teksti: Jukka Lindfors

Kommentit
  • ”Tervetuloa rahinan pariin!” – Kansanmusan legendat ja kadonneet taitajat tallentuivat Ylen muinaisille pikalevyille

    1930-luvun ääniaarteita sarjassa Ylen kansanmusiikkipatinaa.

    Suorakaiverruslevyt olivat aikanaan mullistava äänitystekninen uutuus. Niille tallentuivat 1930–1950-lukujen suomalaisen juurimusiikin tärkeimmät osaajat, osa heistä myöhempiä folklegendoja, jotkut unohdettuja, monet jo tuolloin katoamassa olleen maailman viimeisiä edustajia. Ylen varastoihin unohtuneet ääniaarteet nostettiin vuonna 1991 päivänvaloon sarjassa Ylen kansanmusiikkipatinaa, joka on nyt kokonaan kuunneltavana Elävässä arkistossa ja Yle Areenassa.

  • Suomalaiset taistelivat puukot tanassa vapaan Viron puolesta 1919

    Liki 4 000 suomalaista soti Viron vapaussodassa.

    Loppuvuodesta 1918 puhjennut Viron vapaussota sai lähes neljätuhatta suomalaista ylittämään Suomenlahden taistellakseen siellä vapaaehtoisjoukoissa bolševismia vastaan. Osa lähteneistä oli vasta kouluikäisiä nuorukaisia. Vuonna 1993 valmistunut Untamo Eerolan ytimekäs dokumentti antaa puheenvuoron sekä heille itselleen sekä virolaisille: millaisen hengen vallassa sotaa käytiin entä millaisista teoista suomalaiset Virossa muistetaan? Dokumentti sisältää runsaasti arvokasta arkistomateriaalia.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto