Hyppää pääsisältöön

Pippurinen Anna Abreu

Idols-tähti kertoo musiikkiurastaan ja listaa mahdollisen Mosambikin-reissun oleellisimmat tykötarpeet Wintteri-ohjelmassa joulukuussa 2007.

Anna Abreu (s. 1990) on suomalais-portugalilaisen perheen lapsi. Viulunsoitolla uransa aloittanut laulaja sijoittui Idols-kakkoseksi vuonna 2007.

Hänen omaa nimeään kantava esikoislevy ilmestyi saman vuoden elokuussa. Seuraavana keväänä Abreu oli Emma-ehdokkaana jo viidessä eri sarjassa.

Wintteri-ohjelmassa suomalaiset nuoret pääsevät perehtymään Kirkon ulkomaanavun kehitysyhteistyöprojekteihin. Jos Annalle tulisi lähtö mosambikilaiseen kylään, hän ottaisi mukaan viidakkoveitsen, sytyttimen, teltan ja riittävästi pesuvälineitä.

Abreun vapaa-ajan mielimusiikkia ovat mm. reggaeton ja angolalainen kizomba. Peleistä Kimble on ehdoton kunkku. Wintterissä hän ottaa juontajien kanssa erän mosambikilaista heittopeliä.

Teksti: Jukka Lindfors

Kommentit
  • Uuden musiikin ilotulitusta jo kymmenen tuotantokauden verran – katso UMK:n finaaliesitykset kautta aikojen

    Elävän arkiston kooste UMK:sta vuosien varrelta.

    Uuden Musiikin Kilpailu (UMK) järjestettiin ensimmäistä kertaa vuonna 2012, jolloin se korvasi Yleisradion perinteisen Euroviisukarsinnan. UMK on tuonut kansan eteen esiintyjiä niin pystymetsästä kuin koko kansan tuntemista tähdistä. Vuonna 2021 UMK järjestetään kymmenennen kerran ja sen kunniaksi Elävä arkisto on koostanut tähän artikkeliin kaikki esitykset vuosien varrelta. Ota mukava asento ja laita korvat hörölle – tervetuloa uuden musiikin kuplaan!

  • Pieni suuri Heinola, karismaattinen Suomen läpikulkupiste

    Heinolan kaupungilla on tarinoita kerrottavanaan.

    Heinolan sijainti Suomen tieverkoston solmukohdassa johtaa monet kulkemaan tuon Päijät-Hämeessä sijaitsevan siltojen kaupungin poikki, mutta lyhyt silmäys harvemmin tutustuttaa ketään laajemmin paikkakunnan saloihin. Pienestä koostaan huolimatta Heinolan historia kätkee sisäänsä muutakin kuin vain kunnian ohikulkupaikkana, josta todistavat tähän kootut video- ja audiotaltioinnit.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto