Hyppää pääsisältöön

Jorma Ollila, vallan mahtava mies

Mies Nokian menestystarinan takana on Jorma Ollila. Nopea äly, ahkera työ vai kova voitontahto: mikä on menestyksen salaisuus? Maarit Tastulan haastateltavana on Nokian entinen pääjohtaja, nykyinen hallituksen puheenjohtaja. Ohjelma on vuodelta 1999.

Sukunsa ensimmäisenä akateemisen loppututkinnon suorittanut nuori mies opiskeli Englannissa Atlantic Collegessa. Samassa koulussa hän tutustui myös koulun toiseen suomalaiseen stipendiaattiin, myöhemmin sijoittajana tunnettuun Pentti Kouriin.

Ollila vaikutti opiskelijapolitiikassa, perusti perheen ja alkoi luoda uraa. 90-luvun lamavuosien jälkeisessä Suomessa Ollilan ura nousi kuin raketti. Ja loppu on historiaa.

Mutta minkälainen mies on Jorma Ollila? Vaativa johtaja, sanovat alaiset. Hänen älyään, ahkeruuttaan ja kunnianhimoaan kaikki ylistävät. Mutta entäpä Ollilan maailmankuva?

Punaisessa langassa Jorma Ollila (s. 1950) kertoo paitsi taustastaan myös omasta maailmankuvastaan: suhteesta työhön, menestykseen, rahaan ja globalisoituvaan maailmaan.

http://yle.fi/aihe/artikkeli/2012/05/04/kilpailu-vei-nokian-tehtaat-aasiaan-ja-tyot-salosta